Svako dete se razvija i raste svojim tempom, ali kada se uobičajena stopa rasta kod mališana prekorači, to postaje primetno. Američki par Klara i Artur iz Arkanzasa imaju dve ćerke. Najstarija devojčica ima 3 godine, najmlađa 18 meseci. Kada je mlađa napunila 1,5 godine, roditelji su primetili da je bebaprevisoka za svoje godine, njena težina je takođe bila iznad uobičajenog. Sa 18 meseci sustigla je svoju stariju sestru. Ceo paradoks situacije je da trogodišnja ćerka raste postepeno, kao i sva deca, dok se mlađa razvija brže od nje.

Ukoliko mislite da je visina nasledna, mama ove devojčice visoka je 155 centimetara, pa pored nje beba izgleda starije od svojih godina. Mladi roditelji su otišli ​​kod doktora, a on je potvrdio da se stopa rasta devojčice verovatno neće promeniti. Velika je verovatnoća da će biti viša od 190 centimetara. Specijalista je takođe pojasnio da će devojčica uvek biti viša i teža od svojih vršnjaka. Klara i Artur su bili zbunjeni šta bi mogao biti razlog za tako brz rast deteta. Pokušali su da sugerišu da je stvar u ishrani, ali lekari su skloni da veruju da je stvar u genetskom faktoru.

Devojčica nije ispred svojih vršnjaka samo u rastu, ona takođe brže razvija fine motoričkesposobnosti i inteligenciju. Majka devojčice napominje da beba već pere zube i otvara vrata, a takođe aktivno razvija svoj govor. Sa 18 meseci devojčica pravi male rečenice i već drugima može da ukaže potpuno na svoje potrebe.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

SRBIJA CVETA SA NOVOROĐENIM BEBAMA! Iz Republičkog zavoda za statistiku obelodanili: U Beogradu je najmanji rast, A OVDE NAJVEĆI Kurir televizija