Jedna mama je mesecima prolazila kroz pravu agoniju sa svojom bebom, a nije mogla da otkrije razlog problema. Dečak je imao užasan osip po licu za koji su lekari napisali dijagnozu ekcema, a dva meseca nakon toga je počeo da kašlje i da povraća.

"Lekar je rekao da se verovatno radi o ekcemu, ali dva meseca kasnije je počeo da kašlje i da povraća, a osip je bio sve gori. U bolnici smo saznali da je alergičan na mleko. Prepisana nam je posebna formula, a doktori su tvrdili da je to uobičajena pojava", priseća se mama dečaka.

Međutim, bebino telo oticalo je i uz posebnu formulu. Češao se, plakao od bolova i imao je otvorene rane po celom telu. Majka i sin su bili konstantno neispavani, pod stresom i bespomoćni.

"Krivila sam sebe zato što ga nisam dojila. Ali kako vodim svoju firmu nisam imala luksuz da dobijem porodiljsko odsustvo. Nakon što sam se porodila hitnim carskim rezom, vratila sam se na posao u roku od par nedelja. Trudila sam se da dojim i da se izmlazam, ali zbog stresa i operacije moje telo nije proizvodilo dovoljno mleka", objasnila je mama.

Evo kako je njen sin izgledao i kako se ponašao zbog alergije:

Kako izgleda beba sa alergijom na mleko TikTok/btswithdee

A onda je jedan dan bila na dečijem rođendanu gde je drugim majkama pričala kroz šta prolazi. Jedna od žena, koja je rodila bebu otprilike u isto vreme, ponudila joj je bocu svog izdojenog mleka.

"Bila sam neodlučna, ali želela sam da pomognem sinu. Istražila sam da li je sigurno da beba koristi tuđe mleko i shvatila sam da to i nije tako retko. Zato sam bez oklevanja pristala da uzmem tu zalihu majčinog mleka koju mi je žena ponudila. Ono što je usledilo, promenilo je sve", tvrdi ova majka.

Njenom sinu je ova hrana prijala, a onda je pronašla donatorke majčinog mleka i od njih uzimala hranu za svoju bebu. Dete se oporavilo veoma brzo, postalo je veselije i srećnije, a koža mu je postala glatka i meka.Počeo je noću da spava bez problema, a onda je mama poželela svoje iskustvo da podeli na društvenim mrežama kako bi pomogla i drugim roditeljima.

"Svake nedelje preuzimala sam mleko od drugih žena. Ponekad bismo dobili tri do četiri vrećice, a ponekad i 40. Ne mogu dovoljno da se zahvalim svima koji su nam pomogli i koji to čine i dalje. Niste loše mame samo zato što ne možete da dojite, i u redu je da potražite pomoć. Na kraju dana, sve bebe zaslužuju da budu srećne i zdrave", zaključila je.

Pogledajte kako njen sin izgleda danas, kada su pronašli rešenje:

Beba kojoj je mama našla rešenje za alergiju na mleko TikTok/btswithdee

(Yumama)