Roditelji koji imaju bebu kojoj su zubi počeli da izbijaju, znaju kakva to borba može da bude. Nervoza preko dana, odbijanje hrane, plač, a onda krenu i noćna buđenja, pa neretko i temperatura... Imaćete utisak da se vrtite u začaranom krugu iz kog nikako ne možete da izađete.

Dobijaćete preporuke za razna rešenja, od hladnih glodalica do raznih gelova za zube, ali i one savete koje ne treba da poslušate jer mogu da ugroze bebino zdravlje. Međutim, jedna mama je na svom TikTok nalogu otkrila zdrav a jeftin trik koji može da pomogne vašim bebama u periodu nervoze zbog nicanja zuba.

Ona tvrdi da đumbir pomaže njenoj ćerki kojoj niču zubi.

"Imam vrhunski hak za zube. Zamrznute kriške korena đumbira su nam mnogo pomogle. Đumbir je i prirodni lek za upalu, a zamrzavanjem smiruje desni. Ona to voli, žvaće ga po ceo dan", objasnila je majka.

Trik sa đumbirom za izbijanje bebinih zuba TikTok/carly.rae.hanson

Prema rečima dečijeg stomatologa, da biste umirili dete kom niču zubi, uzmite krišku korena đumbira, oljuštite i trljajte bebine desni 2-3 minuta. Đumbir će pomoći da se otok smanji i da se bolovi ublaže. Ovo se može ponavljati nekoliko puta dnevno.

Antibakterijska svojstva đumbira su takođe odlična za sprečavanje infekcije na mestu probijenog zuba.

(Yumama)