Majčino mleko je čarobni napitak koje tvoje telo proizvodi, a prilagođava se bebinim potrebama. Boja majčinog mleka obično je bela, ali može da se menja, u zavisnosti i od toga šta jedete. Međutim, jedna majka podelila je na društvenim mrežama sliku izdojenog mleka nakon što je dobila Covid-19, i zaista je neverovatna.

Njeno mleko postalo je zelene boje, što nije uobičajeno. Pored njega pokazala je i kakve boje je bilo mleko pre nego što se zarazila korona virusom, i razlika je očigledna.

"Htela sam da podelim ovufotografiju sa svojim pratiocima, i da pokažem svima koliko je neverovatno majčino mleko. Čarobno je, i tako sam zahvana što mogu da ga proizvodim, posebno sad. Promena boje pokazuje da moje telo proizvodi upravo ono što mojoj ćerki treba. Možete jasno videti razliku u boji normalnog majčinog mleka i mleka majke koja je pozitivna na Covid-19", napisala je mama u opisu fotografije.


Pedijatar kađe da je mleko potpuno sigurno za dojenje bebe, i da su za promenu boje odgovorna njena prirodna antitela koja se bore protiv infekcije i štite dete.

"Kada dojimo, naša tela uvek rade skeniranje celog tela mame i bebe i smišljaju šta tačno staviti u majčino mleko za dobrobit deteta", rekla je doktorka,pa dodala:

"Kada majka doji bebu, stvara se vakuum u kom se detetova slinica ušunja u majčinu bradavicu. Tada receptori mlečne žlezde tumače da li ima bakterija ili virusa, i ako otkriju da nešto nije u redu, mamino telo će promeniti imunološki sastav, odnosno sastav mleka, prilagođavajući ga bebinim potrebama."

(Yumama)