Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

02. 2017. - Pitanje zaposlene trudnice: Šta kada se firma zatvori za vreme trudničkog odsustva?

Radnica sam u jednoj firmi dve godine na neodređeno vreme. Skoro sam saznala da sam u drugom stanju ali još uvek radim. Međutim, vlasnik firme je skoro pomenuo da će se možda firma zatvoriti. S obzirom da doktor smatra da je potrebno ...

ODGOVOR 

Poštovana Marijana, 

Bez obzira u kom trenutku Vaš poslodavac prekine sa poslovanjem  usled čega kao poslodica nastupi prekid Vašeg radnog odnosa neophodno je da se u roku od 30 dana prijavite nadležnoj Nacionalnoj službi za zapošljavanje sa potrebnom dokumentacijom. 

S obzirom da će te Vi u trenutku potencijalnog prestanka radnog odnosa imati više od 2 godine radnog odnosa odnosno staža osiguranja novčanu naknadu će te primati 3 meseca. 

Isplata novčane naknade se nastavlja za vreme privremene sprečenosti za rad utvrđene prema propisima o zdravstvenom osiguranju, ali ne duže od 30 dana od dana nastanka privremene sprečenosti i porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada zbog posebne nege deteta, prema propisima iz oblasti rada ili drugim propisima kojima se reguliše odsustvo sa rada.

Bojana Bogojević 

Diplomirani pravnik – sa položenim pravosudnim ispitom 

Specijalista za pravne aspekte korporativnog upravljanja

Najnovije

Vesti

Porodica