Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratak na posao pre isteka porodiljskog odsustva

Zaposlena sam na određeno vreme već četiri godine. Trenutno sam u drugom stanju i znam da mi se radni odnos produžava do isteka prava na odsustvo radi nege deteta. Zanima me da li je, ukoliko na sopstveni zahtev želim da se vratim ...


O: Poštovana,

Izmenama i dopunama Zakona o radu Republike Srbije od 08.04.2013., a koje su stupile na snagu 16.04.2013.godine i najnovijim izmenama i dopunama Zakona o radu koje stupaju na snagu 29.07.2014. usklađuje se radno zakonodavstvo Srbije sa Konvencijom 183 Međunarodne organizacije rada.


Ovim novinama, tj. gore navedenim uskalđivanjem, predviđena je obaveza poslodavca da zaposlenoj ženi, koja se vrati na rad pre isteka roka od godinu dana od rođenja deteta , obezbedi jednu ili više dnevnih pauza ili skraćivanje radnog vremena u ukupnom trajanju pd 90 minuta radi dojenja deteta, ukoliko je njeno radno vreme 6 i više časova.


Ova dopuna Zakona će se primenjivati na zaposlene žene koje na svoj zahtev prekinu porodiljsko odsustvo i vrate se na rad ili kada porodiljsko odsustvo koristi otac deteta.

Bojana Bogojević, diplomirani pravnik

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica