Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodiljsko odsustvo pre isteka ugovora o privremenom radu?

Poštovani, Radim kod privatnika na određeno vreme od marta ove godine.

Prva 2 ugovora su bila na po 2 meseca, treći je na 3 meseca i ističe 30. septembra. Ostala sam u drugom stanju i zanima me da li ja moram da odem na bolovanje pre isteka ugovora ili je poslodavac u obavezi da mi svakako produži ugovor, pa da radim jos mesec-dva do bolovanja. Inače, termin porođaja je sredinom decembra, tako da ne bih morala na bolovanje do novembra. 4. 4* "moram da odem" u smislu kako ne bih ostala bez produžetka ugovora.

O: Poštovana,

Zakonodavac je u čl.187 stav 1 – 3  ZAKON O RADU ("Sl. glasnik RS", br. 24/2005, 61/2005, 54/2009, 32/2013 i 75/2014)  predvideo sledeće rešenje:

Član 187

Za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta poslodavac ne može

zaposlenom da otkaže ugovor o radu.

Zaposlenom iz stava 1. ovog člana rok za koji je ugovorom zasnovao radni odnos na određeno vreme produžava se do isteka korišćenja prava

na odsustvo.

Rešenje o otkazu ugovora o radu ništavo je ako je na dan donošenja rešenja o otkazu ugovora o radu poslodavcu bilo poznato postojanje okolnosti iz stava 1. ovog člana ili ako zaposleni u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa obavesti poslodavca o postojanju okolnosti iz stava 1. ovog člana i o tome dostavi odgovarajuću potvrdu ovlašćenog lekara ili drugog nadležnog organa.

Dakle, ukoliko je zaposleni zasnovao radni odnos na određeno vreme, a u toku trajanja ovakvog radnog odnosa nastupi neko od navedenih odsustava, radni odnos, odnosno rok na koji je zaključen, se produžava do isteka korišćenja prava na odsustvo.

Bojana Bogojević, diplomirani pravnik

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica