Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obračun trudničkog bolovanja preko trideset dana

Poštovani, Interesuje me koja je osnovica za obračun trudničkog bolovanja preko 30 dana.

Naime, moja prosečna neto zarada kretala se u intervalu od 41.000.00 do 45.000.00. Porezi i doprinosi su uredno plaćani. Bolovanje do 30 dana mi je isplaćeno 100 odsto na tromesečni prosek - isplaćeno mi je oko 42.000.00 neto.

U ugovoru u radu mi stoji bruto zarada 37.970 plus 50 procenata stimulacije na bruto zaradu, topli obrok itd. Ostale naknade zarade(subote,nedjelje,praznici,godišnjiodmor,itd.) također su isplaćivani po propisima. Tako da se moja ukupna neto mesečna zarada kretala u gorenavedenom iznosu. Da li osnovicu za obračun naknade preko zavoda čini ovih 37.970 + minuli rad ili ukupan iznos osnovne zarade i naknada zarade, odnosno da li stimulacija, subote, nedjelje, praznici, topli obrok i ostale naknade zarade, ulaze u osnovicu za obračun bolovanja preko 30 dana? Ako osnovicu za obračun zarade čini samo osnovna zarada iz ugovora + minuli rad znači da priča o tome da trudnice primaju punu platu pada u vodu. Odnosno,onda neću primati ni 65 odsto od tromesečnog proseka.

Molim Vas da mi pomognete ili bar kažete kome da se obratim za pomoć.

Unapred zahvalna uz srdačan pozdrav,

Živana

Poštovana Živana,

Trudničko bolovanje, ili bolovanje radi održavanje trudnoće, ne treba mešati sa porodiljskim odsustvom i odsustvom radi nege deteta. Ove dve vrste odsustva sa posla,  razlikuju se po isplatiocu, i po isplaćenoj visini naknade zarade.

Trudničko bolovanje se može otvoriti odmah na početku trudnoće, u trajanju od 30 ili više dana. U prvih 30 dana, naknadu zarade isplaćuje poslodavac iz svojih sredstava, a ukoliko je potrebno produženje bolovanja preko tog vremena, zaposleni se upućuje lekarskoj komisiji koja će proceniti da li je potrebno dalje produženje bolovanja. Ukoliko komisija produži bolovanje preko 30 dana, poslodavac vrši obračun naknade zarade, i dostavlja ga matičnoj filijali Fonda, koja utvrđuje pravo na naknadu i njenu visinu, koju isplaćuje najkasnije u roku od 30 dana na poseban račun poslodavca (račun za bolovanja), odakle se ona isplaćuje zaposlenom. Poslodavac može iz svojih sredstava isplatiti naknadu, koja ima pravo da refundira od Fonda.

Visina naknade koja se isplaćuje zaposlenom na teret poslodavca, iznosi 65% od utvrđenog osnova, a ista je situacija i kad se naknada obezbeđuje iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Poslodavac svojim opštim aktom može predvideti i veći procenat od 65% od utvrđenog osnova.

Iznos naknade ne može biti manji od minimalne zarade utvrđene po času, u skladu sa Zakonom o radu.

Postoje gradovi u Srbiji, kao što su Beograd i Novi Sad, koji dotiraju razliku od 35% za osiguranice na trudničkom bolovanju iz svojih sredstava.

Bitno je napomenuti da će od 01.01.2014. naknada zarade za zaposlene na trudničkom bolovanju do 30 dana na teret poslodavca iznositi 100% od utvrđenog osnova, a takođe i od 31.dana, s tim što će 65% naknade ići iz sredstava obaveznog osiguranja, a 35% će se isplaćivati iz budžeta Republike.

Na sajtu RFZO imate kontakt adrese i telefone filijala po regionima sa adresama, telefonskim brojevima i imenima odgovornih lica – u vezi porodiljskog:

http://www.rfzo.rs/index.php/kontakt-top-menu

Na sajtu Fonda PIO imate kontakt adese i telefone filijala po gradovima  – preopruka je da krenete od njih u vezi trudničkog bolovanja:

http://www.pio.rs/cir/poslovna-mreza-rf-pio/filijale.html

Bojana Bogojević, diplomirani pravnik

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica