Glumica Džejmi Lin Sigler, zvezda hit serije "Sopranovi", opisala je iskustvo borbe sa multipla sklerozom u trenutku kada je bila trudna sa prvim detetom. Ona je u jednom podkastu ispričala kako je izgledala trudnoća sa ovom bolešću, ali i koji strahovi su je mučili u trenucima kada je pitanja bilo mnogo, a odgovora malo.

Džejmi Lin Sigler danas ima 40 godina i mama je dva dečaka. Dijagnozu multipla skleroze dobila je još sa 20 godina, i borila se s bolešću, držala tegobe pod kontrolom, sve dok nije dobila iznenađujuću vest - bila je u drugom stanju.

"Jedan od najboljih razgovora koje sam ikada imala sa lekarom je kada sam saznala da sam trudna. Želim da žene znaju da je apsolutno moguće i da začnu, i da iznesu trudnoću kada imaju MS. Imala sam zdravu trudnoću i normalan porođaj. Čak sam se osećala bolje dok sam bila trudna, što je slučaj kod mnogih obolelih", rekla je ona.

Instagram/jamielynnsigler Džejmi Lin Sigler

"Kada sam dobila dijagnozu, imala sam povremene probleme s hodanjem, malo sam hramala. Ali sam u trudnoći šetala više nego ikada. Živeli smo u brdovitom delu Los Anđelesa, i išla sam uz ulicu, niz ulicu... Bilo je to magično vreme za mene", rekla je ona.

"Ali tada sam još uvek od javnosti krila da imam multipla sklerozu. I mnoga pitanja su se javila. Saznala sam da nosim dečaka i bila sam prestravljena. Šta ako bi trebalo da potrčim za njim, i ne mogu da ga stignem? Šta ako mu je potrebna pomoć, a ja nisam dovoljno brza da je pružim? Sama ideja toga da neću moći da budem ta koja će zaštititi moje dete u određenim situacijama, da neću moći da mu pružim sve, slomila mi je srce", rekla je ona.

Džejmi Lin izborila se sa strahovima i rodila najpre Boa, koji danas ima osam godina, a potom pet godina kasnije i Džeka, u braku sa Katerom Dikstrom.

Pročitajte i ispovest druge glumice koja ima multipla sklerozu!

(YuMama)