Dok ceo svet priča o Šajlo, prvom biološkom detetu nekadašnjeg para Anđeline Džoli i Breda Pita, koja je prvo želela da odrasta ko dečak (čak i primala hormonske terapije), a sada se čini da je ipak rešila da bude devojčica, o Paksu Tijenu, dečaku iz Vijentama koga je slavni par usvojio kada u je bilo četiri godine malo se zna. 

Uprkos činjenici da su mu roditelji jedni od najslavnijih ljudi na svetu, Paks nije ljubitelj kamera. Čak i na premijerama filmova svojih roditelja ne pojavljuje se na crvenom tepihu, već se s porodicom fotografiše iza kamera.

Anđelina je otkrila da Paks, koji sada ima 18 godina voli da kuva i da rado ostaje ostaje kod kuće, ali nikada nije objasnila zbog čega izbegava crvene tepihe i svetla reflektora. Čak i Medoks, koji je nekoliko godina studirao u Južnoj Koreji, češće se fotografiše sa slavnom mamom. Zašto Anđelinin srednji sin toliko ne voli da se pojavljuje u javnosti?

O drugoj deci Anđeline i Breda gotovo sve se zna. Ceo svet već zna da je Šajlo sanjala da postane dečak, Zahara se smatra najmilitantnijim članom porodice, Medoks je odigrao važnu ulogu u razvodu roditelja, Vivijen je a mamom glumila u "Grdani", Noks uči znakovni jezik. Šta je sa Paksom?

Ovaj tinejdežer ne samo da se smatra misterioznim, već je ove godine čak proglašen i nestalim. Dok su mu braća i sestre išli sa majkom na premijere, on je sedeo kod kuće. A kako mediji tvrde, problem je što Paks još uvek vuče traumu zbog preseljenja u Ameriku. Kako kažu, za razliku od brata Medoksa i sestre Zahare, Paks nikada nije želeo da ode sa Anđelinom.

Glumica je 2006. godine započela proces usvajanja kada je upoznala tada trogodišnjeg Pam Kuang Sanga, kog je napustila majka narkomanka, dva dana nakon rođenja. Kako je i sama tek postala majka (biološka) ponesena emocijama organizovala je usvajanje, a da nije čestito ni pitala Paksa šta on želi. Očevici kažu da je mališan briznuo u plač kada je glumica došla po njega.

Džolijeva je svom srednjem sinu dala ime Paks, što znači "mirno nebo" i "pouzdanost". I zaista, Paks nije izrastao u ratnika kao Zahara, niti zaštitnika kao što je Medoks, generalno uvek je pokazivao manje emocija od svoje braće i sestara. Ali on je bio vezan za Džoli više od drugih.

Holivudska diva Anđelina Džoli prošlog vikenda uživala je u opuštenoj šetnji i kupovini sa decom - i to na pijaci.

Nije tajna da su se Endži i Bred posvađali zbog Medoksa. Govorka se da je nakon sukoba roditelja Medoks nagovorio Paksa da stane na glumičinu stranu. Njih dvojica su bili prvi od dece slavnog para koji su otvoreno ignorisali Breda. Braća su se dogovorila da će, ako bude potrebno, svedočiti protiv oca u korist majke. 

15. decembra 2021, kada je Pit proslavio rođendan, Paks takođe nije otišao kod oca i nije mu čestitao, već je uslikan kako šeta ulicama Los Anđelesa sa slavnom majkom. Nakon Medoksovog odlaska na studije, Anđelina se ne odvaja od Paksa.

Manje "cenjen" od ostale dece

Paksova prva fotografija prodata je časopisima za dva miliona dolara, fotografije Šajlo koštale su deset miliona, blizanaca Vivijen i Noksa - 14 miliona. Paksu nije smetalo što je manje "cenjen" od svoje braće i sestara, niti ga je interesovalo što je novac otišao u dobrotvorne svrhe. Jednostavno, njemu se nikada nije dopadao život koji se odvija pred očima javnosti. 

Čak je izbegao i maturu kako se ne bi eksponirao. Prijatelji porodice rekli su da on "ne želi da pravi cirkus od svog pojavljivanja u javnosti".

Kako mediji prenose, Paks je sada na raskrsnici - s jedne strane želeo bi da kao Medoks studira u Seulu, ali ipak ne želi da ostavi majku. Možda joj on nije bio najjači oslonac tokom razvoda od Breda, ali je definitivno bio uz nju u njenim danima usamljenosti, tihi bedem kojijoj uliva mir i ljubav. 

Izvor: Yumama