Život Selme Bler drastično se promenio od kada je shvatila da svakim danom ima sve manju kontrolu nad svojim telom.

"Dešavalo mi se da sina ostavim u školi koja je udaljena kilometar i po od kuće, a da u povratku moram da se zaustavim i odmorim u automobilu. To me ubijalo", ispričala je zvijezda "Okrutnih namera" u emisiji "Good Morning America".

Ali pre nego što se i sama suočila sa dijagnozom, morala je da prođe brojna istraživanja. Tek u avgustu 2018. otkrila je da boluje od multiple skleroze, a iako joj je to i samoj bio šok, ističe da je tek tada osetila olakšanje.

"Kad sam dobila dijagnozu, plakala sam jer sam osetila olakšanje. Naučila sam da budem bolja prema sebi. Sad znam da je u redu uzeti slobodan dan ako mi je to potrebno. Više ne osećam krivcu što idem polako kroz život", objasnila je Bler koja je i javnost upoznala sa svojim zdravstvenim stanjem u oktobru prošle godine.

Selma Bler na cereminiji dodele Oskara 2019. godine; Foto: Profimedia

"Invalid sam. Ponekad padnem. Stvari mi ispadaju iz ruku. Sećanja su mi maglovita, a moja leva strana traži uputstva pokvarenog GPS-a za smer kretanja. Imam multiplu sklerozu", tada je izjavila.

Nijednom roditelju koji se nađe u sličnoj situaciji nije lako da objasni svojoj deci šta se događa, ali kako se Selma oduvek trudila da bude iskrena prema svom sedmogodišnjem sinu Arturu, tako je želela da bude i sada. 

"Moj sin Artur Seint je, nakon što sam mu rekla od koje bolesti bolujem, imao samo jedno pitanje", ispričala je te dodala da ga je zanimalo hoće li mama umreti.

"Rekla sam mu da nikad ne znamo od čega ćemo umreti, ali da od ove bolesti sigurno neću", rekla je.

Osim toga, bila je svesna da je neizbežno da njen sin i sam primeti kako se nešto neobično dešava. Zato laži nisu dolazile u obzir.

"Uvek želim da se oseća sigurno i ne želim da misli kako je odgovoran za mene. Već je video da padam u kući. Čak je počeo i da me oponaša", ispričala je.