Preskakanje obroka na pravi način, koje se naziva i povremeni post, može da imati brojne efekte, kao što je npr. gubitak kilograma, objašnjava nutricionista i autorka knjige 'Dijeta detox', Bruk Alpert. Ipak, preskakanje obroka i povremeni post dve su različite stvari. Preskakanje obroka da biste se lišili neke ugode ili pak kaznili - ili samo zato što ste previše zauzeti - razlikuje se od posta i negativno utiče na telo.

Zbog preskakanje obroka i nekonzumiranja dovoljno hrane tokom dana, može nam se doslovno vrteti u glavi. Možete osećati vrtoglavicu, imati manjak energije, ili čak osećati da ćete da se onesvestite. 

Prejedete se kod idućeg obroka

"Kad preskačemo obroke, kasnije ćemo tokom dana biti skloni prejedanju", objašnjava nutricionista Boni Taub-Diks, osnivačica portala BetterThanDieting.com i autorka knjige 'Read it Before You'.

"Ako podelite obroke na više manjih u danu, telo će moći da iskoristiti hranjive sastojke. Gledajte na telo kao na prerađivača hrane: ako postepeno dodajete hranu, dobro će raditi svoj posao, ali ako ugurate tone hrane odjednom - recimo, nakon što preskočite obrok - neće biti delotvorno ", objasnila je.

"Kako biste pomogli telu da pravilno funkcioniše, jedite barem ​​tri uravnotežena obroka dnevno - i popijte zdravi napitak kad ste gladni između obroka", savetuje Taub-Diks, koja kaže da je najvažnije jesti po svom unutrašnjem osećaju, a ne po satu.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.