Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje: Odmah prijaviti ako se opasna igrica 'Plavi kit' pojavi u Srbiji

Povodom video igre „Plavi kit“, koja kruži Internetom u zemljama u okruženju i u kojoj se deca pozivaju na samopovređivanje, Ministarstvo unutrašnjih poslovaapeluje na sve građane da odmah prijave policiji ukoliko se susretnu sa ...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Igrica "Plavi kit" pre svega je usmerena na mlađu populaciju. U periodu od 50 dana igranja pred decu se postavljaju različiti zadaci, u početku manje opasni poput gledanja horor filmova, zatim samopovređivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom na izvršenje samoubistva.

Ova opasna igrica prisutna je u mnogim državama i zbog nje je navodno stradalo više desetina maloletnika, te će stoga Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije pojačati aktivnosti ka smanjenju opasnosti od eventualne pojave igrice "Plavi kit" u Srbiji.

Povezane vesti

MUP apeluje na medije da posvete adekvatnu pažnju ovoj pojavi, kako bi se na vreme sprečile neželjene posledice u Srbiji, a takođe poziva i sve građane da, ukoliko se sretnu sa takvom igricom u našoj zemlji, odmah prijave policiji.

"Iako Ministarstvo unutrašnjih poslova u Srbiji nije zabeležilo nijedan slučaj koji ima veze sa video igrom "Plavi kit", koja potiče iz Rusije, pozivamo sve roditelje i nastavnike da razgovaraju sa decom i prate njihove aktivnosti na Internetu, kako bi ih zaštitili od ovog oblika ugrožavanja sigurnosti", poručeno je iz MUP-a.

Povezane vesti

Najnovije

Vesti

Porodica