Pregrejavanje je zabrinjavajuće u trudnoći, jer je podizanje osnovne telesne temperature više od 38C u ranoj trudnoći, kao kada imate groznicu, može biti povezano sa malo povećanim rizikom od urođenih defekata neuralne cevi. Ali ako s vremena na vreme stavite laptop na stomak, nema potrebe da brinete da će to povrediti bebu. Malo je verovatno da će toplota sa laptopa povećati temperaturu vašeg tela do štetnog nivoa.

Boravak oko računara je bezbedan tokom trudnoće. Studije nisu pronašle dokaze da je izlaganje računarima štetno za trudnice. Računari, elektronski uređaji (uključujući mobilne telefone i mikrotalasne) proizvode nejonizujuće zračenje, koje se razlikuje od jonizujućeg zračenja koje proizvode rendgenski zraci. Količina nejonizujućeg zračenja koju računari oslobađaju je suviše mala da bi štetila bebi u razvoju.

Iako vaš računar sam po sebi nije štetan, sedenje ispred njega satima može biti. Promene u nivou hormona i držanju tela mogu izazvati bol u leđima, vratu i ramenima. Osim toga, sedeći položaj tokom dužeg vremenskog perioda nije dobar za vašu cirkulaciju, koja se već usporila tokom trudnoće. Da bi vaša krv a i vi sami, ostali i bili u pokretu, dobra je ideja da ustanete svakih sat vremena i hodate okolo. Kada morate da sednete, jastuk ili jastučić iza leđa vam može pomoći.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Gde beba najviše voli da spava TikTok/qbonmike