Nije svejedno u kom položaju je vaše telo tokom trudnoće, posebno kasnije kada stomak poraste. Babica Kriša Kosli savetuje da je bolje što pre da se razviju zdrave navike položaja tela koje podstiču bebu da bude spuštena glavom nadole.

Babica Kriša Kosli objasnila je na svom snimku da nema ništa "gore" od toga da prolazite kroz trudnoću misleći da je sve sjajno, a u 36. nedelji dobijete informaciju: „Vaša beba je karlično okrenuta!".

Prema njenim rečima svega 3-4 odsto beba ostaće u ovom položaju na porođaju, ali ako joj pomognete i date joj dovoljno prostora, smestiće se u poziciju koja je sigurna za nju.

"To znači da će se 96-97 odsto beba roditi glavom nadole. Poenta je da beba raste i prilagođava se prostoru koji joj vi dozvolite i nametnete. To su položaji tela na koje ste rutinski navikli dok još niste bili u drugom stanju, što je sasvim normalno", rekla je babica.

"Kada ste u ovim pozicijama vi bebi zapravo šaljete poruku da je to prostor koji joj nudite za rast i razvoj dok je u stomaku. Beba će se na to prilagoditi onako kako je njoj najsigurnije. Na primer, ako dan za danom stalno sedite odnosno ležete u istim položajima ili se naginjete na isti način, zavalite unazad, ili jedno stopalo držite ispod karlice, govorite bebi rasti ovde,  ovo je prostor koji imam da ti ponudim", istakla je Kosli.

Pogledajte video u kom babica Kriša pokazuje poze koje treba da izbegavate, ali daje i predloge poza za zdravu trudnoću:

Položaji tokom trudnoće TikTok/serenitylifedoula

 (Yumama)