Britani Džejkobs, mama iz Amerike, ostala je trudna sa 25 godina, a na samom porođaju došla je do velikog i retkog otkrića o svom telu koje je iznenadilo i lekare.

Ona je svoju priču podelila na društvenim mrežama, i zaista je nesvakidašnja.

"Oduvek sam imala veliku toleranciju na bol, i mogu da podnesem praktično sve osim menstruacije. Bol tokom ciklusa me je dovodio do suza, a krvarenje je bilo ekstremno. Uvek sam imala dve menstruacije mesečno, i živela sam tako misleći da je to jednostavno do mene i da je sve to normalno. Da napomenem, i odnosi su mi bili izuzetno bolni", započela je svoju priču Britani.

Sa 25 godina zatrudnela je, a kako je stomak rastao shvatila je da ide samo na jednu stranu. Sve je bilo u redu, pa se nije brinula. Kada je stigao trenutak porođaja, lekari su otkrili nešto što nikada nije znala o sebi.

"Babica je pogledala dole i rekla: 'Dušo, ti si fenomen! Pa ti imaš dve vagine, dve materice i dva grlića materice'", govori Britani koja je četvrt veka provela ne znajući da živi sa dupliranim organima.

Žena na porođaju
Shutterstock Žena na porođaju

Britani objašnjava da ima samo jedan otvor, ali ga, poput u nosu, razdvaja septum koji deli dva grlića i dve materice.

"Uvek sam mislila da je to himen i moj muž je isto to mislio. Kada sam se porodila, javila sam mu šta se događa, a on je prokomentarisao: 'Pa to ima smisla, i meni su odnosi sa tobom bolni'"

Tokom porođaja, septum je blokirao bebinu glavu pa nije mogla da izađe. Iako je imala opciju carskog reza, Britani se odlučila za opciju da se septum preseče.

Odstranjivanje septuma pomoći će joj i da joj menstruacije budu manje bolne.

Britani je i drugi put zatrudnela, ponovo u istoj materici.

"Mislim da mi druga strana verovatno i nije plodna", zaključila je.

(Yumama)