Izabrati pravo ime može da bude težak zadatak. Jedni inspiraciju traže u romanima i pesmama, drugi daju po bakama i dekam, a neki roditelji jednostavno biraju ona koja su moderna ili popularna. Ako ste još neodlučni, možda vam astolozi ponude idealno rešenje.

Ovan

Osobe rođene u znaku Ovna preuzimaju rizik, vole novitete, brzinu i žive za pobedu. Za devojčice rođene u ovom znaku najbola su imena Andrea (jaka i hrabra) i Dea (snažna), a dečacima Ovnovima pristajaće ime Aleksa (zaštitnik ljudi).

Bik

Bik je zemljani znak u kome vlada Venera, planeta ljubavi, lepote i bogatstva. Zato deci koja su rođena u ovom znak pristaju imena kao što su Lada, po boginji ljubavi i lepote koja se budi u proleće, dok bi roditelji dečaka Bikova mogli uzeti u obzir ime Vito i Vid, koje potiče od latinske reči vita, što znači pun života.

Blizanci

Blizancima vlada Merkur i osobe rođeni u ovom znaku obično su šarmantni, domišljati i skloni nestašlucima. Devojčicama će pristajati imena Julija (mladolika), Sofija (mudrost) i Hana (sreća), a dečaci mogu nositi imena poput Gabrijel (heroj).

Rak

Rak je na glasu kao emocionalan, ljubazan, brižan, nežan, pa devojčicama u ovom znaku pristaju imena poput Ana (dobrota) i Luna, a dečacima imena kao što su Oliver (dobroćudan) i Julijan (blistav).

Lav

Osobe rođene u znaku Lava su osećajne, ponosne, odane i prirodne vođe. Devojčicama savršeno pristaju imena kao što su  Elenora (sjajna) i Sunčica, a dečacima Lav (hrabar).

dečak-devojčica.jpg
Shutterstock Dečak i devojčica

Devica

Device uvek misle da znaju što je najbolje za druge i poseduju istančan osećaj za red i rešavanje problema. Bebama rođenima u ovom znaku najbolje pristaju imena poput Klara (sjajna) i Mona (plemenita) i Hugo (razum) ako čekate dečaka.

Vaga

Vage su ekstroverti, druželjubivi, veseli, pošteni. Devojčicama rođenima u znaku Vage odlično stoje imena kao što je Anabela (ljupkost), a dečacima imena poput Danijel (dan) i Isak (smeh)

Škorpija

Škorpion slovi za najintrigantniji horoskopski znak. Ono što ih odlikuje su strast i želja za uspehom. Bebama Škorpijama mogla bi pristajati imena kao što su Matilda i Aleksandar (zaštitnik ljudi).

dečak-devojčica-baloni.jpg
Shutterstock Dečak i devojčica

Stelac

Strelci cene slobodu, tragaju za istinom i šire filozofiju. Idealna imena za pripadnike ovog znaka su Barbara (tuđa) i Nadja (nada), a dečacima Niko (pobeda).

Jarac

Jarci su stratezi i hedonisti. Odgovaraće im imena kao što su Lukas (svetlost) i Tara.

deca na raspustu.jpg
Shutterstock Deca

Vodolija

Vodolije su osobe koje se ne zamaraju društvenim konvencijama i pritiscima. Slobodoumni su, svemu u životu pristupaju kroz svoj individualni pristup.

Za devojčice: Alisa (istina, vernost), Frida (mir), Simona (uslišeno)

Za dečake: Arvin (onaj koji eksperimentiše), Samir (zabavljač), Damjan (onaj koji pobeđuje)

Ribe

Za Ribe znamo da žive u svom svetu i zato su vrlo osećajne i empatične pa im treba tražiti i takva imena. Roditelji bi mogli razmisliti o imenima Oliver, izvedenom iz reči olivarius koja znači maslina, lana, Milena, Jelena i Helena koje na hebrejskom znači zavodljiva.

(Yumama)