Budući roditelji jedva čekaju da saznaju pol svoje bebe, ali nije retko ni da se na samom porođaju iznenade jer je došlo do greške. Dešava se da roditelji spreme celu sobu za bebu u roze boju, kupe garderobu za devojčice, a onda dođe dan porođaja i shvate da kući izlaze sa dečakom.

Neke od majki koje su se našle u ovakvoj situaciji su podelile svoju priču, a evo kako su reagovale na iznenađenje.

4 sata pred porođaj stiglo je iznenađenje

"Sin je bio devojčica do rođenja. Pol je potvrđen na svim ultrazvucima. Pripremili smo sve pre porođaja i sa nestrljenjem čekali našu princezu. Kada su mi počele kontrakcije uputili smo se u bolnicu. Na prijemu su mi uradili ultrazvuk i 'obradovali nas' da brzo stiže deča - 4 sata pre porođaja! U panici sam pozvala muža da kupi plavu posteljinu umesto roze. I tako je bilo, rodio nam se dečak. Svi oko nas su bili u šoku", rekla je Ivana.

Na svakom ultrazvuku menjali su mišljenje

"Na jednom od prvih kontrola rekli su mi da nosim dečaka, ali znala sam da tada često greše. Čekali smo drugi ultrazvuk da potvrdimo pol, a tada su nam rekli da je devojčica. Muž je bio u gubitku, nadao se sinu. Sačekali smo i naredni ultrazvuk, a tamo su nam ponovo rekli da je dečak. Sav srećan, moj muž je počeo da kupuje stvari za dečaka. Zamislite kakvo je bilo naše iznenađenje kada se rodila devojčica", ispričala je jedna mama Natalija.

Ultrazvuk, trudnica, pregled
Shutterstock Trudnica na ultrazvučnom pregledu

San je bio tačniji od doktora

"Od samog početka trudnoće zamišljala sam da ću postati mama dečaka. Osim toga, svi rođaci i prijatelji su nam rekli da pretpostavljaju da ćemo dobiti sina. Međutim, svaki ultrazvuk je pokazao da stiže devojčica, ali nesvesno sam tretirala bebu u stomaku kao sina. Pre porođaja smo spremili krevetac, stavili roze posteljinu, a onda sam pomislila: 'Žurimo li sa pripremom?'.
Moj muž je tri puta sanjao da sam rodila dečaka, i na kraju, zaista je bio sin! Srećni smo, ali sada definitivno moramo da dobijemo i devojčicu", rekla je mama Nadežda.

Čekali smo i trećeg sina, a onda je stiglo najveće iznenađenje na porođaju

"Kako smo imali već dva sina, sanjali smo princezu. Sećam se da sam sa nestrpljenjem čekala ultrazvuk. Međutim, doktor nam je rekao da stiže i treći sin. Kako je na svakoj kontroli potvrđeno da je dečak, sve moje nade su se srušile. Bilo mi je baš krivo što neću roditi ćerku, ali nekako me je držala mala nada. Zamišljala sam kako će mi u porodilištu pokazati bebu i reći: "Dobili ste devojčicu". Na kraju se baš to i dogodilo. Bili smo na sedmom nebu od sreće", ispričala je mama Tatjana.

Prevremeni porođaj
Shutterstock Prevremeno rođena beba

Zašto ultrazvuk može da pogreši pol bebe?

  • Ljudski faktor, odnosno profesionalizam lekara.
  • Nedovoljno dobra oprema.
  • Strana na koju je beba okrenuta i da li je svoj polni organ sakrila svaki put kada se radi ultrazvuk.
  • Pupčana vrpca između nogu.
  • Bebine noge čvrsto skupljene.

(Yumama)