Od kako ste ostale trudne verovatno jedva čekate da saznate pol svoje bebe i pratite svaki znak koji će možda da vam ukaže na to da li će u vašu porodicu da se useli dečak ili devojčica. Postoje bapske priče koje otkrivaju kog pola će verovatno biti vaša beba. Naravno, ovo nikako nije nešto čega treba da se držite sa sigurnošću, ali šanse su svakako 50 odsto da se poklopi.

Nakon što smo otkrili verovanja starih žena o tome da čekate dečaka, pogledajte i koje stvari mogu da otkriju da se u vašem stomaku razvija jedna mala princeza:

Visoko nosiš

Ukoliko vam je stomak prilično visoko postavljen, stare žene veruju da ovo znači da nosite devojčicu.

Vaš partner dobija na težini

Ako vaš partner dobija na težini zajedno sa vama, stare žene su govorile da je to velika šansa da ćete dobiti devojčicu.

Imate trudničke akne

Ako vam je koža počela da se menja, ako vam se pojavljuju akne kao u tinejdžerskoj dobi, prema verovanjima starih žena, to je znak da čekate devojčicu. Jer, kako one kažu, 'devojčice kradu lepotu majke'.

Koža, lice, nega, trudnica
Shutterstock Trudnica neguje kožu

Imate teške jutarnje mučnine

Iako mnoge žene koje nose dečake pate od jakih mučnina, mit o tome da devojčice izazivaju velike jutarnje muke trudnicama i dalje postoji.

Žudnja za slatkišima

Starije žene su verovale da ako u trudnoći žudite za slatkišima velika verovatnoća je da nosite devojčicu, dok trudnice koje žude za slanim imaju veću šansu da dobiju dečake.

Urin je žute boje

Postoje testovi za predviđanje pola kod kuće koji navodno mogu da otkriju da li nosite dečaka ili devojčicu na osnovu toga kako vaš urin reaguje na različite supstance. A postoje i priče žena koje ukazuju na to da urin jakih boja znači da čekate devojčicu.

Otkucaji srca, beba, trudnica, doktor
Shutterstock Doktor proverava otkucaje srca bebe u stomaku

Puls vaše bebe je ubrzan

Na ultrazvuku imate priliku da čujete otkucaje srca vaše bebe već oko 8. nedelje, a priče starijih žena kažu da srce devojčica kuca brže, oko 140 otkucaja u minuti i više.

(Yumama)