Budući roditelji sa nestrpljenjem čekaju da saznaju pol svoje bebe, kako bi pripremili sve u prigodnim nijansama, ali nije sve uvek tako jednostavno. Nekada na porođaju dođe do potpunog iznenađenja jer shvate da su rodili bebu drugog pola od onoga što im je rečeno.

Jedna mama pokrenula je temu pogrešnog pola bebe na forumu u Srbiji, a onda je dobila brojne odgovore koji su zaista zanimljivi.

"U osmom mesecu radila sam 4D ultazvuk i doktor kaže da nosim dečaka, još pokaže mužu sve detaljno. Mi smo kupili sve za dečaka, a kada sam se porodila babica kaže: 'Majko, recite šta ste rodili', i pokazuje mi, a ja se tri puta izbečila, vilica pala od šoka, kad ono devojčica. Zovem posle toga da javim vest porodici, a na spikerfonu pored muža svi živi, kažu: 'Njoj je porođaj bio super, čim se ona šali da je rodila devojčicu'. Bilo je to najveće iznenađenje ikada", ispričala je jedna mama svoje iskustvo.

Mama i beba devojčica
Shutterstock Mama i beba devojčica

Međutim, druge nisu imale samo iznenađenje kod pola bebe, nego i kod veličine.

"Do poslednjeg dana sam nosilasitnu devojčicu, a rodila dečaka od 4 kilograma", napisala je majka, a druga se nadovezala:

"Ja sam nosila dečaka po 4D ultrazvuku. 17. decembra mi je rečeno ćelava beba od 3.310 grama, a 20. decembra se porodila i rodila čupavu devojčicu od 3.850 grama."

Trudnica na ultrazvuku
Shutterstock Trudnica na ultrazvuku

Postoje situacije i kada mamina intuicija ne greši, iako su lekari rekli suprotno.

"Prvo su mu rekli da je devojčica. Do osmog meseca beba je rukicama sakrivala prepone, ukrštala nogice i nikako nije htela da se pokaže. U bolnici pred porođaj su mi potvrdili da je devojčica. Sve vreme sam imala osećaj da je dečak. Kaže mi muž: 'Ma šta ti je, pa žena valjda vidi i zna bolje', a ja mu govorim da nije tačno i da je 100 odsto dečak. I bila sam u pravu. 3. februara rodio se moj dečak", napisala je mama.

Imate li i vi slično iskustvo? Ako imate i želite svoju priču da podelite sa nama i našim čitaocima, svoju priču možete poslati na mejl iskustva@yumama.com

(Yumama)