Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIĆE DRUGI PUT MUŠKO, BOLJE DA SE RODILO KLUPKO KONCA NEGO TO: Ispovesti o kojima bruji Srbija su veoma poražavajuće

Autor Radmila Ilić

Da je muško dete u 'prednosti' i dalje kod nas, dokaz su i ove ispovesti o rađanju ženske dece.

 Bebe, dečak, devojčica Izvor: Shutterstock

Nažalost, ali u Srbiji se i danas 'računaju' samo muška deca. To su neki repovi koji se vekovima vuku, i nažalost nismo uspeli da ih prevaziđemo. Kada sam ja bila trudna i nosila devojčicu, svekrva mi mesecima nije verovala i mislila je da lažemo pol bebe jer znamo da ona žarko iščekuje muško.

Bolele su me njene reči, ali sam svaki put govorila: 'Pa ja baš želim da je devojčica. Bez devojčica ne nastavljamo svet, zašto tako?' ali ona nije odustajala. Kada je bila proslava rođenja deteta, mojoj mami je rekla: 'Kad se ovako veselimo što je devojčica, šta bi tek bilo da je muško', ni mojoj mami nije bilo prijatno jer joj je baš njena ćerka rodila unuku koja će nositi njihovo prezime.

Hajde, nekako i preguram njene reči, ali razočaravajuće mi je bilo kada me mlađi ljudi pitaju kog pola je beba, a onda dobijem odgovor: 'Nema veze, biće drugi put muško', ali zašto? Pa možda ja baš ne želim muško? Naravno, želela sam samo da je zdravo i živo, a kao i svakom roditelju, pol je manje bitan bio. Međutim, šta koga briga šta roditelji žele, tu je okolina da određuje šta 'treba'.

I danas se grozim svih tih reči! A onda na Tviteru naletim na priče koje su dokaz da ovo veće poštovanje snajki koje rađaju muškarce i muških beba datira od davnina, i da se nećemo mi toga skoro rešiti.

"Kada sam se ja rodila kao treća ćerka baba je rekla: 'bolje da se rodilo klupko konca nego to', a tatin kum je plakao 'od muke'.To su i dalje 'anegdote' na slavama", napisala je jedna devojka nakon što je na Tviteru osvanula ispovest druge devojke koja je podelila iskustvo svoje drugarice nakon porođaja: "Kad je moja drugarica rodila drugu ćerku, njena svekrva kaže: Nemojte javljati dedi, trenutno vozi, poginuće kad čuje za ovu našu bruku".

 Screenshot from 2022-10-17 20-41-55s.jpg
Ispovesti o rođenju ženske dece
Izvor: Printskrin, Twitter

Nakon toga oglasila se još jedna devojka sa pričom o njenom rođenju.

"Kad sam se ja todila, moj deda, mamin otac, za prvo unuče nakon što je sam dobio tri ćerke je rekao: 'a, rodilo se još jedno go*no'. Nisam morala to znati, ali znam, i jeste mi uvek bilo u podsvesti u odnosu sa njim", napisala je devojka.

 Screenshot from 2022-10-17 20-41-55s.jpg
Ispovesti o rođenju ženske dece
Izvor: Printskrin, Twitter

Da li vi mislite da su muške bebe u prednosti?

Anketa

Da li vi mislite da su muške bebe u prednosti?

  • Pol mi nikada nije bio bitan.

    63.86% (804)

  • Ne, devojčice su zakon.

    31.53% (397)

  • Da, ništa bez muškog deteta.

    4.61% (58)

Da li vi mislite da su muške bebe u prednosti?

Rezultati

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Komentar

Kada sam se ja rodila, davne 1976. godine, kao treća ćerka, moj tata je kupio najveći buket ruža u cvećari i odneo u porodilište mojoj mami. Komentar lekara i medicinskog osoblja je bio da se tako nešto nikada ranije nije desilo.

Prvo žensko

Kad sam se rodila ja, baba javila dedi a on rekao: ,,mogla si spavati, ne javljati!". Kad se rodila moja druga ćerka svekrva je rekla: ,,kakvo je to ime lidija? To je ludija!" Neka ih bog preispita, a mi neka smo žive, zdrave, srećne, školovane!!!!

Marina

@Prvo žensko Upravo pol zavisi od muškarca a ne od ŽENE, tako da to što u nekim komentarima čitam kako su žene krive koje radjaju žensku decu neka preispitaju svoje sinove koji samo žensku prave. Kakve gluposti, da li je muško ili žensko je skroz nevažno, da je zdravo i pravo u današnje nezdravo vreme, jedino je to važno. Primitivizam na najvišem nivou.

Najnovije

Vesti

Porodica