Po mišljenju mnogih roditelja ovo su najlepša i najpopularnija muška i ženska imena na slovo M. Da li zbog značenje, zato što su kratka ili lepo zvuče, sigurno znate makar jednu osobu koja se ovako zove.

Najlepša ženska imena na slovo M:

Maja - može biti nadimak od imena Marija, ali se neretko daje i kao ime. Kako su u modu došla kraća imena, tako je i Maja postala sve češće ime koje se daje i kod nas.

Milica - jedno od dugo najpopularnijih imena na našim prostorima, koje se daje i danas. Prelepog značenja, kao tepanje. U istoriji našeg naroda mnoge poznate žene nosile su ovo ime.

Marina - latinskog porekla, ovo ime se prevodi kao "morska pena". U grčkoj mitologiji Marina se smatrala zaštitnicom moreplovaca.

Mia - jedno od popularijih kratkih imena koje je svoju slavu doživelo širom sveta. Vodi poreklo od italijanske reči "mia" što znači moja, ali se ovo ime prevodi i kao "jedinstven", "jedna"...

Deca, porodica, smeh, muzika
Shutterstock Radosna deca

Najlepša muška imena na slovo M:

Mihajlo - biblijsko ime koje je nosio jedan od sedam "arhanđela" koji je pobedio Lucifera, "posrnulog anđela". U bukvalnom prevodu ime Mihajlo znači "koji je kao Bog".

Milan - prema slovnskom poreklu izvodi se iz reči mio, drag. Međutim, Milan ima svoj prevod i sa sanskrita gde znači "željan", "vredan".

Marko - jedno od vanvremenski popularnih imena koje se često daju, kako kod nas, tako širom sveta. Postoji više objašnjenja odakle potiče ovo ime, ali se smatra da je italijanskog porekla i da je izvedeno od imena boga Mars, koji je bio rimski bog rata.

Miloš - mnoge istorijske ličnosti nosile su ovo ime - Miloš Obrenović, Miloš Obilić. Poreklo imena vezuje se za reč "mio" i smatra se sličnim imenima Miroslav, Milomir.

(Yumama)