Svaki porođaj je drugačiji, individualan - dok se neke mame porode za par minuta, neke se porađaju satima. Ipak, postoje i potpuno posebni slučajevi koji se retko kada događaju, kao što je rođenje bebe dok mama spava. Baš to se dogodilo jednoj mami - i ništa nije osetila!

Mama Laura Tompson primljena je u bolnicu 9. oktobra 2020. kako bi lekari mogli da izazovu njen porođaj. Objasnila je da je indukovana oko 6 ujutru i da je dobila epidural u podne - ali je porođaj "trajao zauvek".

Do 21 sat još je bila raširena samo 6 centimetara i izgubila je osećaj u levoj nozi. Babice i lekar su joj preporučili da ona i njen muž pokušaju da se odmore pre nego što njihov mali dečak stigne. Mama je zaspala oko 22 sata u bolnici.

Iako zvuči nemoguće da možete da se porodite u snu, ova mama jeste! Nakon priprema za porođaj koji je sporo napredovao, mama je zaspala, ali je ubrzo probudila medicinska sestra koja je ušla u sobu da proveri koliko je otvorena.

"Probudila me je, pomerila ćebe da pogleda šta se dešava, i povikala "BEBA JE U KREVETU!" i pozvala lekare", objasnila je mama. Dok je spavala, rodila je sina Džonsa. Stigao je brzo i tiho i ležao je na maminoj utrnuloj nozi, zbog čega ga ona nije osećala u krevetu.

"Iskreno, ne bih verovala da se to dogodilo da se to nije dogodilo nama“, rekla je nova mama. "Iskreno sam se nasmejala kada sam ga video. Osećala sam kako se kreće toliko dugo da sam jednostavno znala da je jak i dobro. Bio je to nadrealni trenutak", dodala je ona. Beba je bila zdrava.

"Džonsi je naš dokaz da 2020. nije bila loša. On je prilično sjajna mala osoba", istakla je mama.

Iako je većina žena budna i svesna tokom procesa porođaja, bilo je slučajeva kada su žene rađale dok su spavale. Ova pojava, iako retka, zaintrigirala je stručnjake za porođaje i pokrenula rasprave o moći ljudskog tela i potencijalu za mirniji i bezbolniji porođaj, piše Mother.ly.

BONUS VIDEO:

"OD PRIRODNOG POROĐAJA SMO NAPRAVILI BAUK!" Ginekolg: Carski rez je nužno zlo koje treba raditi samo u OVOM SLUČAJU kurir televizija

(Yumama/T.A.S.)