Dok iščekuju dolazak bebe, trudnice se pitaju - šta li radi dok je u stomaku? Bebama je u maminom stomaku prijatno, mirne su i spokojne, ali kako trudnoća prolazi, postaju sve aktivnije. Prve bebine pokrete mame mogu da osete već između 16. i 20. nedelje, kada beba raste, telo se oblikuje i beba počinje da se rasteže i meškolji.

Prvi udarci su znak za mamu da je sve u redu, beba je živa i aktivna, a obično se roditelji raduju i sa nestrpljenjem iščekuju ove najslađe trenutke trudnoće. Beba se pomera u maminom stomaku iz različitih razloga - zato što se proteže, štuca ili čak reaguje na zvukove i stimulanse iz spoljnog sveta, pa možda čak ima reakciju i na određenu hranu koju je mama jela.

Iako su na početku slatki, ovi pokreti mogu kasnije i da zabole mamu kada beba jako "šutira", a nekad se čak može i videti na trudničkom stomaku izbočina koju nastane kada udara nogicom. Štucanje takođe izaziva pomeranje bebe, a jedan snimak pokazuje da može da bude intezivno.

Na videu je prikazan ultrazvuk na kojem beba "odskakuje" dok štuca. Snimak je izazvao lavinu komentara, a u opisu piše da će možda beba biti sjajan košarkaš. Dok su neki komentarisali da li ovo mamu boli, neki roditelji su predvideli bebi uspešnu sportsku karijeru:

"Moj je bio ovakav i sada je veliki sportista." - napisala je jedna mama, a zatim je usledio šaljiv komentar: "I moj je bio ovakav i sad spava na kauču do 18 časova."

"Štucanje kod bebe bilo je jedan od najgorih delova moje trudnoće!" - napisala je jedna.

"Pa zašto se onda pretvaraju da ne mogu da hodaju." - našalio se još jedan korisnik Instagrama.

BONUS VIDEO: 

Ženi na porođaju oči postale krvave TikTok/reynaybella

(Yumama/T.A.S.)