Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOJE SU PREDNOSTI ŠKOLICE ZA PORODILJE: Postoji jedan uslov bez kojeg ne možete

Kursevi pripreme za porođaj obično traju kratko, od nekoliko sati ili nekoliko dana do nekoliko nedelja - evo šta vam mogu doneti i bez kojeg uslova ne možete krenuti u školicu za trudnice.

 školica za porodilje_512839960.jpg Izvor: Shutterstock

Kada zatrudne, žene se čestu informišu o svemu, pa i o kursevima i školicama za porodilje. Ponuda je ogromna i veoma različita, evo šta možete da očekujete u jednoj takvoj školici.

Na klasičnom kurus za porodilje, koji najčešće kreće od 27. nedelje trudnoće, dobijaju se opšta znanja o poslednjim nedeljama trudnoće, fizičkim procesima tokom porođaja, procesu porođaja u bolnici, alternativnim procesima porođaja, opcijama za ublažavanje bolova, vremenu nakon rođenja (fizičkim okolnostima i sa bebom) i dojenju. U osnovi svih kurseva je psiho-fizička prirpema, otklanjanje nemira, opuštanje pred porođaj i savladavanje tehnika pravilnog disanja koje treba da olakšaju sam čin - sticanje kondicije i jačanje mišića je glavni cilj.  Kada je reč o gimnastici za trudnice, veoma je važno da buduće majke slušaju stomak i ne vežbaju na silu. Vežbe u trudnoći oslobađaju napregnute mišiće leđa i stomaka. Ovo vam takođe pomaže da ublažite bol u leđima. Za vežbe u bilo kojoj školici za porodilje važno je konsultovati se sa ginekologom, odnosno dobiti njegovu saglasnost.

Joga kursevi za porodilje su takođe veoma popularni poslednjih godina. Buduće majke koje nikada pre trudnoće nisu praktikovale jogu brzo primete da vežbe pozitivno utiču na njihovo fizičko i psihičko stanje. Za one koji nemaju iskustva posebno je važno da pohađaju vođene kurseve koje drže obučene osobe za prenatalnu jogu.

BONUS VIDEO

Pogledajte

01:22
Ginekolog za Kurir TV: Mi smo svi na porođaju u nekom hiperadrenalinskom stanju
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija


Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica