Svima je već dobro poznato da pred sam porođaj bolne kontrakcije koje osećamo su zapravo znak da bebino guranje širi grlić materice, i da se put za rađanje sprema. Kada ste kompletno otvoreni i potpuno spremni da na svet donesete bebu, čućete da lekari govore da ste otvoreni 10 centimetara. A šta to zapravo znači?

Kada pogledamo u lenjir, shvatamo da 10 centimetara nije malo, a kada pogledamo bebinu glavu, jasno nam je da joj treba dosta prostora da prođe. E, to je ono što žensko telo čini čudesnim. Što mu omogućava da se potpuno transformiše kako bi na svet donelo novi život.

Jedna mama je pre nekoliko godina podelila sliku na kojoj je jasno pokazala kako protiče otvaranje grlića materice na porođaju, i šta znači kada ste otvoreni 2 centimetra, a šta kada ste otvoreni 10 centimetara.

Na njoj se jasno vidi i bebina glava koja tačno prolazi u najvećem otvoru. Ova slika se godina već vrti na društvenim mrežama, a pravi je pokazatelj onoga što svaku trudnicu zanima - kako zapravo izgleda kada se potpuno otvorim za porođaj?

Pogledajte koliko je žensko telo zapravo čudesno:

(Yumama)