Mnoge žene imaju želju da njihovi partneri budu uz njih u trenucima kada rađaju zajedničko dete, ali stručnjaci kažu da to nije uvek najbolje rešenje. Tina Vilson je stručnjak za odnose među partnerima, i baš ona je otkrila znake na koje bi žene trebalo da obrate pažnju kada donose odluku da li njihov partner treba da bude sa njima na porođaju.

Ovo su znaci na koje je Tina upozorila:

Sve se vrti oko njega

Ako se vratite sa posla i želite da prepričate partneru svoj naporan dan, a on vas prekida jer je "njegov dan bio gori", verovatno će to učiniti isto i kada budete rađali.

"Neki ljudi vole da se sve vrti oko njih. Ako je vaš partner uvek 'jadan' i 'uvek je neko drugi kriv', postoji šansa da će se isto ponašati i u porodilištu", kaže Tina i dodaje da bi takva osoba mogla i da se onesvesti pored vas umesto da vam bude podrška.

Uvek kasni

Ako vaš partner stalno kasni ili pomera planove, verovatno ne može da se drži plana.

"Mala je verovatnoća da će vam takve osobe biti od pomoći kada dođe stresan trenutak porođaja", upozorila je.

Porodica, mama, tata, dete, svađa
Shutterstock Porodica

Loše se ponaša

Lepo ponašanje je minimum koji žena traži od partnera.

"Ako vam partner pridržava vrata, izvlači stolicu i zna da kaže hvala i molim, vodi računa o vašim potrebama. Ako to ne čini, to bi mogao biti znak upozorenja da ne očekujete previše", govori Tina.

Ne pokazuje saosećanje kada vam je loše

Ako vaš partner ne sluša šta vam treba kada ste bolesni, to je jasan znak da isto neće uraditi ni kada vas uhvate trudovi.

"Ako koluta očima na spomen glavobolje, to ne sluti na dobro. U porodilištu treba pored sebe da imate osobu koja će vam staviti hladnu oblogu na čelo i pomoći vam u teškoj situaciji", navela je Tina.

Trudnica, kontrakcije, bol
Shutterstock Žena zove muža jer su joj počele kontrakcije

Nikad ne nudi pomoć

Ako često tražite od partnera da vam pomogne u osnovnim poslovima, a on ne preuzima inicijativu, onda vam neće biti od velike pomoći tokom porođaja.

(Yumama)