U velikoj većini porođaja, zaštitna amnionska kesa ili amnionska kesa (vodenjak) koja drži bebu u nekom trenutku pukne. Međutim, porođaj dok je još uvek u netaknutom vodenjaku, poznat kao en caul porođaj, javlja se u samo približno 1 od 80.000 slučajeva.

Češći je kod carskih rezova nego kod vaginalnih porođaja, ali je generalno veoma retko.

"En caul" porođaj nudi bolji utisak o detetu neposredno pre rođenja U nekim kulturama rođenje u zatvorenom se smatra znakom sreće za bebe i roditelje. Sa naučne tačke gledišta, porođaji "en caul" mogu nam dati bliži pogled na to kakav je život bebe u materici.

Zbog retkosti ovakvih porođaja javnost ne može često da vidi kako to izgleda, zahvaljujući brazilskoj fotografkinji Janaini Oliveiri i dečaku imena Noah - roditelji širom sveta sada zaista mogu zamisliti kako je izgledao svet njihove bebe između slike s ultrazvuka i prvog daha.

Dečak Noah sada je prava zvezda u svom gradiću Vila Velha u Brazilu, a njegova majka Monik rekla je kako su joj lekari tokom poroda približili ekran tako da ga može gledati:

"Gledala sam ga u trenutku dok sam ga rađala. Lekari su mi primaknuli ekran da mogu videti. Prizor je bio toliko divan da me rasplakao."

Pogledaj celu fascinantnu galeriju:

 (Yumama)