Dvadesetčetvorogodišnja Sara rodila je svoje četvrto dete carskim rezom, ali ono što je nesvakidašnje jeste da je upravo ona pomogla da se beba izvuče iz materice.

Neverovatna fotografija koju je napravio njen suprug, objavljena je na društvenim mrežama.

"Ovo je trenutak kada sam na svet donela svoje četvrto dete. Da, sama sam porodila sina na svom četvrtom carskom rezu. Kada sam saznala da sam trudna, odlučila sam da imam takozvani carski rez uz majčinu asistenciju. Razgovarala sam sa svim stručnjacima o onome što želim, ali svi su mi rekli da to zavisi od hirurga koji će biti dežuran tog dana. Dok sam ležala na operacijskom stolu gledala sam glavu svog sina kako se izvlači iz moje materice. Posegnula sam rukama prema dole, stavila ih ispod njegovih ruku i podigla njegovo telo na svoje. To je bila najneverovatnija stvar koju sam ikada uradila", napisala je hrabra mama, pa dodala:

"Bilo je lagano da ga izvučem, nisam morala da se naprežem."

Susret mame i bebe posle carskog reza
Profimedia Susret mame i bebe posle carskog reza

Ona je objasnila da je želela dabude više uključena u svoj četvrti porođaj. Sa prvim detetom imala je hitan carski rez, što je za nju bilo vrlo emotivno iskustvo.

"Osećala sam se kao da me je telo izneverilo i osećala sam se pokradeno nakon što sam toliko toga prošla, da bi na kraju završila na carskom rezu. Odlučila sam da podelim ovu fotografiju jer znam da mnoge majke nikada nisu čule za carski rez uz majčinu asistenciju. I volela bih da i druge mame imaju ovakvo iskustvo, sad kad znaju da postoji izbor", ispričala je Sara.

Pogledajte fotografiju sa Sarinog porođaja, i trenutak kada izvlači svoju bebu iz stomaka, ali budite oprezni jer za nekog ovo može biti uznemirujući sadržaj:

*** Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, godine) na e-mail: iskustva@yumama.com.

(Yumama)