Erin Bahadur je u decembru 2020. godine rodila svoje drugo dete, devojčicu Remi. Zbog nezgodno postavljene placente morala je da rodi carskim rezom, a nakon toga je dobila 40 šavova na svom stomaku.

Ona je odlučila da se skine, napravi fotografiju i objavi na društvenim mrežama, i tom prilikom pokaže svima, posebno muškarcima, kroz šta mora da prođe žensko telo kako bi na svet donelo život.

Ona kaže da se oseća ponosno na svoje telo i na ono što je postiglo.

"Ja sam vizuelni tip, pa mi fotografije ožiljaka pomažu da normalizujem ono što se dogodilo mom telu. Ponekad, zbog hormona i neprespavanih noći, zaboravimo prve dane. Htela sam da pokažem drugim ženama da nije svaki porođaj isto i da i one atipične treba slaviti. Ožiljak za mene predstavlja snagu. Zadivljuje me da postoji mesto kroz koje sam otvorena kako bi izašao drugi život. To su vrata kroz koja je moja ćerka stigla na svet, i jako sam ponosna", napisala je mama uz fotografiju sa šavovima.

U međuvremenu je izvadila konce, a onda je ponovo slikala ožiljak.

"Period nakon porođaja nije uvek divan. Neuredan je, krvav i strašan. Emocije su ponekad kompleksnije od bilo čega telesnog što smo proživele", napisala je, a onda upozorila da na društvenim mrežama gledamo idealne fotografije koje su daleko od stvarnosti.

"Vidimo ružičaste prizore porođaja i majčinstva, ali moje iskustvo, u oba porođaja pokazuju da to nije uvek slučaj. Zbog nasmejanih mama i beba ženama može biti teško da prihvate da su prošle kroz traumu. Želim da govorim o stvarima o kojima ljudi ne govore. Želim da vidimo i čujemo sve žene", zaključila je.

(Yumama)