Tuna je masna riba iz porodice skuša i puna hranjivih materija sa visokim nivom proteina i vitamina D. Ova riba ima visok nivo omega - 3 zasićene masne kiseline i bogata je kalorijama. 

Na spisku najboljih riba za ishranu trudnica koji je napravilo američko Udruženje za lekove i hranu, nalaze se i skuša i tuna, što je potvrda da bi ovu izuzetno kvalitetnu namirnicu tebalo da uvrstite u vaš jelovnik.

Mi vam predstavljam jednostavan recept za ukusan i nutritivno ceolovit obrok, idealan za trudnice, ali i za čitavu porodicu. 

Potrebno vam je:

odrezak tune

100 g feta sira

masline

čen belog luka

pazadajz

kapar

maslinovo ulje

limunov sok 

začini (so, bibet, peršun)

Priprema:

U posudi izmešajte paradajz, kapar, beli luk, masline, ulje i feta sir.

Zagrijte tiganj i pecite odrezak tune sa svake strane po dva minuta. 

Kada je odrezak gotov preko njega prelijte mešavinu iz posude i začinite po želji.

Savet: pri pečenju tune tiganj mora da bude dobro zagrejan, a odrezak treba da se peče sa svake strane podjednako tako da unutrašnjost ostane meka i sočna. 

Probajte i: