Ponekad i žene žele da započnu novi život od nule, ali ih zbog toga osuđuju. U našem društvu je tako prihvaćeno da posle razvoda deca često ostaju sa majkama, a očevi mirno odlaze da grade svoje nove živote, pokrivajući svoje obaveze alimentacijom. Štaviše, ako žena prepusti dete ocu i počne aktivno da gradi svoj lični život, sigurno će se suočiti sa osudom i oštrom kritikom. Ovo je priča dve majke:

"Odjednom mi je sinulo: zašto mu ne dam decu?"

Priča o Kristininoj vezi proistekla je iz praznične romanse koja je izbila između nje i jednog od turista u Turskoj. Vrativši se kući, nastavili su da komuniciraju i ubrzo se venčali. Rodbina ih je nagovarala da se ne venčaju tako brzo. Tada je par dobio troje dece i zajedno su pravili planove za budućnost, pa čak i u koju će školu ići deca.

Ali jednog dana je moj muž otišao... kod prijateljice koji živi u istoj zgradi. U početku je ponekad odlazio kod nje da pomogne u kućnim poslovima: sklopio bi sofu, ili popravio ormar. Žena se razvela godinu dana pre nego što se uselila u stan do nas. Istovremeno, nije imala dece, ali je postala kuma Kristininog najmlađeg sina.

Junakinja nije odmah shvatila u čemu je caka, sve dok njen muž nije počeo sve više da ide kod komšinice, a zatim potpuno otišao kod nje. Kristina je morala sama da se nosi sa troje dece. Ova izdaja od strane njenog muža i svakodnevni sastanci sa njegovom ljubavnicom u istom dvorištu doveli su do stresa, a žena je u jednom trenutku počela da strahuje za svoje mentalno zdravlje. Kristina je ostavila decu sa mužem i otišla da se odmor.

"Tamo sam shvatila da se osećam tako dobro kada ne vidim njega, nju ili decu. Odjednom mi je sinulo: zašto mu ne dam sinove i ne počnem da uređujem svoj lični život u drugom gradu? I neka su srećni na ovom vihoru. Ne mogu dugo da plačem i da kukam. Ne ostavljam svoju decu sa strancima, već sa njihovim ocem i kumom."

Kristina je odlučila da započne novi život od nule u drugom gradu. Žena veruje da nema manje prava na to od muškaraca.

"Što da ne? Na kraju krajeva, muškarci ovo rade stalno, zašto mi žene ne možemo ovo da radimo? Imamo i pravo na drugu šansu", kaže Kristina.

Na internetu ima mnogo priča u kojima žene pričaju o napuštanju muža i dece kako bi se ostvarile na novom polju i pronašle ljubav. Prema njihvom iskustvu, najčešće te žene nisu više u stanju ne samo da održavaju brak, već i da brinu o deci.

"Imam 38 godina, razvedena dve godine, tri sina, 15, 12 i 9 godina."

"Posle razvoda, decu sam ostavila mužu, imali smo zajednički stan i zajednički auto, tako da, naravno, nismo ništa delili. Preselil sam se u susedni grad udaljen 140 km, radim u dobroj organizaciji na uglednom mestu. Prebacujem mužu dobru svotu novca svakog meseca. Dolazim dva puta mesečno i ceo vikend provodim sa decom. Na poslu me svi osuđuju da sam uništila život svom mužu, da ne volim decu.

Razvod se desio na moju inicijativu, muž i svekrva su me iznervirali prigovaranjem: ili deca ne liče na njega, onda malo zarađujem, onda sam loša domaćica, onda je moja majka beskorisna. Odmah sam rekla deci da odlazim jer sam se svađala sa tatom, a da će živeti sa tatom i bakom." - ispričala je mama na jednom forumu, a prenosi portal Parents.ru.

Šta vi mislite o odluci ovih žena da ostave decu sa očevima - pišite nam u komentarima!

BONUS VIDEO:

Devojčica od 4 godine ima svoju dnevnu negu lica TikTok/brookejeffymd

(Yumama/T.A.S.)