Džena Erera (32) zatrudnela je u isto vreme kada i surogat majka, što je dovelo do toga da za manje od mesec dana dobije dva nova deteta.

Oduševljena sada mama šestoro dece pretrpela je pet srceparajućih pobačaja u 10 godina pre nego što su ona i njen partner, Džo (39), vlasnik finansijskog preduzeća, odlučili da imaju dete uz pomoć surogat majke.

Bili su oduševljeni kada je njihova surogat (32) zatrudnela sa biološkim detetom para - koristeći Dženinu jajnu ćeliju i Džoovo seme u februaru 2023. Ali na njihovu potpunu nevericu, samo četiri nedelje nakon što je zatrudnela surogat majka, Džena je otkrila da je i sama trudna, piše The Sun.

Obe žene su postale nove mame u roku od mesec dana - i Džena je odlučila da ih odgaja kao "blizance".

Džena je rodila dečaka Džozefa 1. oktobra u Kaliforniji, a surogat je rodila dečaka Aleksandra Džejsona u Kolumbiji , 24 dana kasnije.

Mama kaže da je surogat majka sada "deo porodice" i da je pomogla sa bebama u ranim danima - uključujući sređivanje njihovih dokumenata.

Mama Džena je rekla: "Sada imamo blizance - oni su duplo veći, ali pet puta veći posao!"

"Moj surogat i ja smo razgovarali svaki dan – i sa 12 nedelja, odlučila sam da kažem surogat majci da sam i ja trudna.Bila je tako srećna zbog mene. Odmah smo se osećali prijatno jer smo trudni u isto vreme - jer je ona dobra prijateljica sa našim dobrim prijateljima. Nisam htela da joj kažem sve dok nismo ušli u trudnoću – nismo želeli da se oseća pod stresom ili zabrinuto."

Džena ima dve ćerke, Sofiju, devet, i Izabelu, sedam, iz prethodne veze. Ona je otkrila da je imala prva tri uzastopna pobačaja 2013. godine, sa 23 godine, ali doktori nisu mogli da kažu zašto se desilo.

Nezadovoljna odgovorom koji joj je dao njen lekar u SAD, Džena je otputovala kod lekara u Meksiko , koji je rekao da ima nedostatak hormona. Ali rekao je da su njene šanse da zatrudni - i ostane trudna - uglavnom zavisile od "sreće".

Rekla je: "Pobačaji su mi upravo objašnjeni kao 'nesrećni' - kao da ponekad život nije fer. Nisam baš dobijao veliku pomoć u SAD - ali živimo blizu Kalifornije, koja je zaista blizu Meksika, pa smo tamo otišli kod doktora za neplodnost. Rekao je da mi nedostaje određeni hormon - ali nije mogao da mi da više detalja od toga."

Sada mama Džena svoje dve bebe odgaja kao blizance, mama je oduševljena što može da doji oboje i planira mnoga porodična putovanja sa surogat majkom. "Tako je lako sa jednom bebom - malo sam nervozna sa dve."

BONUS VIDEO:

(Yumama/T.A.S.)