Tradicionalna italijanska kuhinja je veoma popularna u celom svetu, a sigurni smo da i vaša deca obožavaju njihove specijalitete. Makaroni i špagete često su prvi izbor mališana, a i mame ih obožavaju jer u kombinaciji sa njima mogu da naprave brojne zdrave paste i podmetnu sastojke koje njihova deca možda izbegavaju.

Italijanska kuhinja je simbol kvaliteta na globalnom nivou, pa nije ni čudo što brojne porodice u Beogradu za svoj nedeljni ručak biraju upravo restoran 'Campania pizza gourmet'. Osoblje ovog restorana uspelo je da spoji autentična jela regije Kampanja i juga Italije i da ih prikaže na tradicionalan, ali i moderan način.

Ono što izaziva još veće oduševljenje među porodicama jeste kvalitet sastojaka. Sve namirnice su originalnog porekla iz Italije, a hrana se služi na autentičnim tanjirima eksluzivno pravljenim u mestu Vietri sul Mare.

Donosimo vam jedan od recepata ove divne italijanske kuhinje koji će oduševiti celu porodicu, a posebno decu.

MEZZI PACCHERI CON ZUCCHINI
E SCAMORZA AFFUMICATA

Za jednu porciju

Sastojci:

  • 100 g Pasta di Gragnano
  • 100 g tikvica
  • 60 g sira scarmoza (dimljena mozzarella)
  • 1 grančica sveže žalfije
Pasta
Promo Pasta

Priprema:

Pastu kuvati 13-14 minuta da bude al dente. Za to vreme iseckati tikvicu na
kockice i prodinstati na maslinovom ulju zajedno sa čenom belog luka. Izrendati malo sira u tiganj preko tikvica da se dobije krema. Dodati listiće žalfi je i dinstati još malo. Spojiti sa skuvanom pastom i sipati u tanjir. Odozgo narendati malo sira i ukrasiti listićima žalfi je.

Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.

(Yumama/Promo)