Musaka je jelo koje se može praviti na brojne načine, brzo je i ukusno a nutritivno vrlo hranljivo. Donosimo vam recept za bosansku musaku od patlidžana koja se pravi na nešto drugačiji način, peče se kraće a vaša porodica će je sigurno obožavati.
Potrebno je:
- 1 kg patlidžana
- ulje
- jaje
- so
- mlevena paprika
- 0.2 dl mleka
- crveni luk
- 300 gr mlevenog mesa
- biber
- šargarepa
Priprema:
Ogulite patlidžan, operite i isecite na tanke (5 mm) kriške. Posolite ga i sačekajte pola sata da pusti vodu, da ne bi bio gorak. Zatim ga poređajte na nauljenu tepsiju da bude ravnomerno raspoređen, i peći u zagrejanj rerni. U međuvremenu, izdinstajte mleveno meso u koje ste dodali malo mlevene crvene paprike, so, biber, sitno iseckan luk i šargarepu. A u odvojenu posudu umutite jaje, mleko i malo soli sa začinskim povrćem.
Kada se patlidžan ispeče, izvadite ga i na njega stavite izdinstano mleveno meso i prelijte smesom od jaja. Vratite sve to u rernu da se zapeče, a kada bude gotovo i još uvek vruće, možete narendati sir odgore.
(Yumama)
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu