Musaka je jelo koje se može praviti na brojne načine, brzo je i ukusno a nutritivno vrlo hranljivo. Donosimo vam recept za bosansku musaku od patlidžana koja se pravi na nešto drugačiji način, peče se kraće a vaša porodica će je sigurno obožavati.

Potrebno je:

  • 1 kg patlidžana
  • ulje
  • jaje
  • so
  • mlevena paprika
  • 0.2 dl mleka
  • crveni luk
  • 300 gr mlevenog mesa
  • biber
  • šargarepa
Patlidžan
Shutterstock Patlidžan

Priprema:

Ogulite patlidžan, operite i isecite na tanke (5 mm) kriške. Posolite ga i sačekajte pola sata da pusti vodu, da ne bi bio gorak. Zatim ga poređajte na nauljenu tepsiju da bude ravnomerno raspoređen, i peći u zagrejanj rerni. U međuvremenu, izdinstajte mleveno meso u koje ste dodali malo mlevene crvene paprike, so, biber, sitno iseckan luk i šargarepu. A u odvojenu posudu umutite jaje, mleko i malo soli sa začinskim povrćem.

Kada se patlidžan ispeče, izvadite ga i na njega stavite izdinstano mleveno meso i prelijte smesom od jaja. Vratite sve to u rernu da se zapeče, a kada bude gotovo i još uvek vruće, možete narendati sir odgore.

(Yumama)