Za ovaj kolač vam treba samo par jednostavnih sastojaka koje imamo svi u kuhinji i naravno trešnje.

Sastojci: 

4 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
200 g pšeničnog griza
2 dcl kisele pavlake
malo soli
300-5oo g trešanja
I malo prah šećera

Priprema

1. korak

Trešnje očistite od peteljki,operite i ocedite (ne morate ih očistiti od koščica, ali je preporučljivo posebno zbog male dece)

trešnje.jpg
Danko Natalya/Shutterstock kolač od trešanja

2. korak

Rernu odmah uključite i zagrejte na 200 C.

Za to vreme napravite šam od belanaca (stavite ga u fižider kako bi ostao čvrst).

Žumance, šećer i vanil šećer mikserom izmešati da bude penasto. Zatim dodati pavlaku, malo soli i griz, a potom lagano sa špatulom izmešati sa belancem.

Smesa se ulije u mali četvrtasti kalup koji smo namazali maslacem i pobrašnili ili obložili pek papirom.

Smesu poravnati i po površini rasporediti trešnje, staviti u zagrejanu rernu i peći oko 35 minuta (zavisno od jačine rerne, proveriti čačkalicom da li je testo pečeno)

Uživajte u ovom jednostavnom i finom kolaču!

(Yumama)