Jedna majka je na forumu za roditelje 'Mumsnet' otkrila da se kaje zbog imena koje je dala svojoj ćerki, čak i da se brine da zvuči previše 'jeftino'. Zamolila je korisnike foruma za pomoć i savet.

"Žalim zbog imena koje smo odabrali za našu ćerku i ne znam šta da radim. Postupno me to izjeda poslednjih šest meseci", započela je svoju priču ova mama.

Nije želela da otkrije koje ime su dali devojčici, jer kako kaže, zbog toga bi se osećala još gore, ali je nagovestila da su se odlučili za ime koje obično koriste za dečake.

"Ona je moj svet i ne mogu a da se osećam kao da sam je izneverila", nastavila je, pa objasnila da je odluka bila zajednička ali da misli da su prenaglili sa njom.

Kako nije želela da otkrije koje ime su odabrali, korisnici foruma nisu mogli puno da je posavetuju ali su počeli da nagađaju o kom imenu se radi.

Ako je Oukli, iskreno, promenila bih ga", rekla je jedna, dok je druga objasnila da ova mama nije jedina koja se našla u ovakvom problemu: "Moja sestra imala je isti problem s prvom bebom. Izdržala je prvih godina i sada smatra da joj ime pristaje – četiri godine kasnije."

Dete, mama, park, povreda
Shutterstock Devojčica i mama u parku

Mnogi su joj odgovorili da dete ne definiše ime jer je potrebno vreme da novorođenče razvije karakter koji odgovara njegovom imenu, ali i utešili je da se trendovi imena često menjaju te da je moguće da njeno ime postane popularno.

Posle je dodala da joj mame nisu pomogle i nisu je umirile u vezi s imenom pa je zaključila: "U trenutku sam kada ne volim da govorim ljudima kako se zove. Nije da joj ne pristaje, nego je mene sramota."

Mnogi roditelji rekli su joj da je promena imena vrlo jednostavna i da nije skupa.

Šta vi mislite, da li treba da promeni ime devojčice?

(Yumama)