Tikvice svi volimo da pripremamo tokom leta. Šampinjoni su takođe neizostavan deo trpeze.
Recepata sa piletinom je mnogo, a mi vam predlažemo jedan koji sigurno još niste probali.
Potrebno je:
- glavica crnog luka
- 800 g pilećeg belog mesa
- velika tikvica
- 400 g šampinjona
- pavlaka za kuvanje
- so, biber, origano
Priprema:
Piletinu ispržite na malo masti ili ulja.
Luk iseckajte na sitno, tikvicu na krugove, a sampinjone po ukusu.
Kada izvadite piletinu na tanjir, u istom tiganju prvo propržite luk, a zatim mu dodajte šampinjone. Posle par minuta dodajte tikvice. Pustite da se malo prži zajedno. Kada bude skoro gotovo, dodajte pavlaku za kuvanje i začine po ukusu.
Kada je gotovo, prosto prelijte preko piletine i uživajte u savršenom ukusu.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna