Čizkejk svi obožavaju, a kada njegov ukus oplemenite kokosom, ukus će vas oduševiti. 

Potrebno je:

Za podlogu:

- 250 g keksa

- 100 g maslaca

Za krem:

- 250 ml slatke pavlake

- 250 g maskarpone sira

- 100 g bele čokolade

- 30 g mlevenih badema

- 2 kašike kokosovog brašna

- 8 g želatina

- 125 g šećera

- 2 kašike toplog mleka

Za dekoraciju:

- 5-6 rafaelo kuglica

- oko 50 g kokosa

Priprema:

Ako niste kupili samleveni keks, onda ga prvo treba samleti, staviti u posudu i dodati otopljeni maslac. Sve lepo izmešati. Uzeti kalup, staviti providnu foliju na dno kalupa i sa strane, da biste lakše mogli tortu da izvadite. Prstima utapkati smesu keksa i maslaca na dno kalupa. Lepo izravnati i staviti u frižider. Želatin pripremiti po upustvu na kesici i ostaviti da nabubri. U posudu sipati ohlađenu slatku pavlaku i izmutiti u šlag, dodati sir i sve lagano kašikom izmešati. Čokoladu otopiti i nju dodati u smesu šlaga i sira, dodati samlevene bademe, kokosovo brašno, dve kašike, šećera i sve lagani promešati kašikom. Nabubreli želatin prelijte sa toplim mlekom i lagano izmešajte, dodajte u krem i još jednom sve lagano izmešajte. Izvadite podlogu iz frižidera, sipajte krem, poravnajte. Tortu držati u frižideru bar 4 sata pre služenja. Kad je odstajala uhvatite krajeve folije, izvadite iz kalupa, skinite foliju, ukraste kuglicama i pospite sa kokosom.

Za podlogu:

  • 250 g keksa
  • 100 g maslaca

Za kremu:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 250 g mascarpone sira
  • 100 g bele čokolade
  • 30 g mljevenih badema
  • 2 kašike kokosovog brašna
  • 8 g želatina
  • 125 g šećera
  • 2 kašike toplog mleka

Za dekoraciju:

  • 5-6 raffaello kuglica
  • oko 50 g kokosa

Priprema

  1. Ako niste kupili samljeveni keks, onda ga prvo treba samljeti, staviti u zdelu i dodati otopljeni maslac. Sve lepo izmešati. Uzeti kalup, staviti providnu foliju na dno kalupa i sa strane, da bi lakše mogli tortu izvaditi. Prstima utapkati smesu keksa i maslaca na dno kalupa. Lepo izravnati i staviti u frižider. Želatinu pripremiti po upustvu na kesici i ostaviti da nabubri. U zdelu sipati ohlađenu slatku pavlaku i izmutiti u šlag, dodati sir i sve lagano kašikom izmešati. Čokoladu otopiti i nju dodati u smesu šlaga i sira, dodati samljevene bademe, kokosovo brašno, dve kašike, šećer i sve lagani promešati kašikom. Nabubrelu želatinu prelite sa toplim mlekom i lagano izmešajte, dodajte u kremu i još jednom sve lagano izmešajte. Izvadite podlogu iz frižidera, sipajte kremu, poravnajte. Tortu držati u frižideru bar 4 sata pre služenja. Kad je odstajala uhvatite krajeve folije, izvadite iz kalupa, skinite foliju, ukraste sa kuglicama i pospite sa kokosom.