U ovom receptu uživaće ljubitelji čokolade. Pogledajte šta vam je potrebno za pripremu. 

Potrebno je:

Za koru:

-300 g mlevenog keksa

-2 dl gaziranog voćnog soka

-2 kašike kakaa

-125 g istopljenog margarina (putera)

Za fil:

-500 g neslanog sira

-500 ml slatke pavlake

-150 g prah šećera

-300 g čokolade

-10 g želatina

-50 ml vode

Glazura:

-100 g čokolade

-50 g margarina

-100 ml mleka

-2 kašičice ulja

Priprema:

U posudu sipajte keks dodajte sok i istopljen margarin. Dobro umesite pa smesu rasporedite u kalup. Lagano poravnajte koru pa dok pripremate fil stavite je da se hladi.

Priprema fila: U 50 ml vode sipajte želatin iz kesice i ostavite ga da nabubri. Umutite dobro slatku pavlaku dodajte neslani krem sir i šećer u prahu pa sve dobro sjedinite mikserom. Na pari istopite 300 g crne čokolade pa u istopljenu čokoladu lagano umešajte nabubreli želatin. Prohladjenu čokoladu sipajte u fil i dalje mutite mikserom (čokolada ne sme da bude vrela, već mlaka). Umućeni fil sipajte preko kore. Odozgo prelijte sa glazurom.

Priprema glazure: Istopite čokoladu sa margarinom i uljem pa dodajte mleko, dobro sve sastavite, pa ohlađenu glazuru sipajte preko krema. Čiz kejk ostavite da se stegne i uživajte.

Probajte i: