Obradujte porodicu jednim mekim i ukusnim pecivom za doručak.
Potrebno vam je:
- 4 dl mleka
- 2 dl vode
- 2 dl ulja
- 1 kvasac
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- oko 1 kg brašna
Za nadev:
- 1 pavlaka
- 200-300 g salame
- 200 g šunke (suve)
- malo kečapa
- malo origana
Za premazivanje:
- 1 jaje
- malo susama
Priprema:
- Sjediniti mleko i vodu, dodati šećer, pa malo ugrejati. Zatim staviti kvasac da nadođe.
- U posudu za mešenje testa staviti nadošao kvasac, ulje, so i dodavati brašno, pa umesiti glatko testo. Testo ostaviti nekih 20-ak minuta da naraste.
Pavlaku umutiti kašikom, pa dodati izrendanu salamu, sitno seckanu šunku i malo kečapa i origana. Sve sjediniti.
Zatim oklagijom razvući testo u pravougaonik (debljine 0,5 mm) i kalupom vaditi krugove. Na svaki krug staviti po kašiku fila i preklopiti pancerotu. Krajeve pritisnuti viljuškom da se ne bi otvorili.
Pancerote ređati u pleh i ostaviti da odstoje još nekik 20 minuta. Zatim ih premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni dok porumene.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu