Potrebno vam je:
nekoliko glavica belog luka
2-3 kašike maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Priprema:
Glavice belog luka operite i prosušite. Zamotajte ih u aluminijumsku foliju i pecite u rerni na 250°C oko pola sata. Po potrebi, ako mislite da luk nije dovoljno pečen, možete ga vratiti u rernu i produžiti pečenje.
Kako da znate da li je beli luk dovoljno pečen?
Dobro pečen beli luk treba da možete istisnuti iz ljuske kao pastu.
Pastu od belog luka posolite, pobiberite, dodajte maslinovog ulja dobro promešajte.
Ovu pastu možete stavite i u teglicu. Ovako pripremljenu paštetu od belog luka možete koristiti svega par dana (ako stoji u frižideru). Ali svakako treba da znate da stojanjem menja miris, a pošto je bez konzervansa i sličnih dodataka, rok trajanja je veoma ograničen.
Kako sve možete koristiti paštetu od belog luka?
Zavisi od vaše mašte i od toga koliko volite beli luk, jer praktično u svako slano jelo koje kuvate možete dodati kašikicu ove paste.
A najbolje od svega je što ga možete mazati i na hleb ili prepečeni hleb tj. prženice ili tost, a uz pečenu papriku sendvič je savršen!
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna