Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje porodice: Jednostavan način da prepoznate GMO voće i povrće

Donosimo vam lak i efikasan trik pomoću kojeg ćete lako primetiti razliku između pravog i genetski modifikovanog voća i povrća...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Postoje potrošači koji su zabrinuti zbog činjenice da li konzumiraju modifikovanu hranu. Ovu hranu možete prepoznati uz pomoć ovog lakog i efikasnog trika.

Prvo, treba da znate da su voće i povrće koje se uzgaja na uobičajen način (sa ubrizgavanjem hemikalija) označeni sa kodom koji se sastoji od četiri cifre. Takođe, organski uzgojeno voće i povrće ima cenu sa kodom koji se sastoji od pet cifara, počevši od devet. Genetski modifikovano (GM) voće i povrće ima cenu sa kodom koji se sastoji od pet cifara koje počinju sa brojem osam.

Povezane vesti

To je veoma važno znati, setite se ovih saveta. Više od 80 odsto prerađene hrane u SAD-u je genetski modifikovano. Međutim, u mnogim evropskim zemljama, kao što su Austrija, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska i Luksemburg, proizvodnja i prodaja GMO proizvoda je zabranjena.

Osim toga, pravo povrće i voće pokazuju različite znakove koji će vam otkriti GMO proizvode. Možete udarati papriku koja se čini previše savršenom, a ako se pojave modrice, male su šanse da nije GMO. Pokušajte pronaći voće i povrće koje nije estetski savršeno. Ono će biti jednako ukusnu i pre svega zdravije. Kupovina voća i povrća od poljoprivrednika koji sami uzgajaju svoje proizvode su vam najbolje rešenje. Ako već morate da kupujete u marketu izbegavajte određena pakovanja hrane.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica