Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaće krofne po bakinom receptu

Izmamite svojim mališanima osmeh brzo i lako! Priprema ove verzije tradicionalne domaće poslastice ne zahteva isuviše vremena, a obradovaće čitavu porodicu...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 750 g brašna
  • 1 dl ulja
  • 4 kašike šećera
  • jaje
  • žumance
  • 1/2 l mleka
  • svež kvasac, 40 g
  • malo soli
  • prah šećer
  • kesica vanilin šećera
  • ulje za prženje  

Povezane vesti

Priprema

1. Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.

2. Dok raste, umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.

3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer. Po želji, špricem nafilujte džemom ili slatkim kremom.

PROBAJTE I... 

Povezane vesti

"Al' se nekad dobro jelo baš..." Stari recept za svima drag kolač!

Povezane vesti

Postoje mnogi recepti za ove lepe krofnice, a ovaj je svakako jedan od najboljih...

Najnovije

Vesti

Porodica