Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreativne aktivnosti sa decom: Napravite senzorni novogodišnji poklon (FOTO)

Kroz adekvatnu igru, pomažemo deci da na zabavan način uče i razvijaju senzorne, psihomotorne i mentalne sposobnosti.

  Izvor: Foto: Shutterstock

U našem centru je osmišljena nova novogodišnja kreativna aktivnost koja vam može pomoći da sa svojim detetom provedete vreme kvalitetno i kreativno.

Proces pravljenja senzornog novogodišnjeg poklona:

1. Na hamer papiru proizvoljne veličine nacrtajte paketić ili poklon u kome su različiti oblici na štapićima (u našem slučaju srca i zvezdice). Prilikom crtanja možete aktivirati i vašeg mališana koji bi ovim postupkom uvežbavao geometrijske oblike i razvijao grafomotoriku.

2. Pronađite zajedno sa detetom različite materijale i pripremite ih, npr: vata, dugmići, cevčice, slamčice (mekše i tvrđe), kuglice (od papira, celofana, ukrasnog papira, kupite ih ili napravite od mekane vunice)- što više različitih materijala to više taktilne stimulacije i zabave!


Kreativne aktivnosti sa decom Foto: Logopedsko edukativni centar Čabarkapa

3. Za štapiće koristite različite trakice i dajte detetu da meri kolika je dužina potrebna a zatim i da seče makazama i uvežbava korišćenje istih (ukoliko je adekvatnog uzrasta za to). Možete kupiti različite zvončiće kako bi podsticali i auditivnu stimulaciju. Koristite papire sa šljokicama, rupičaste, sa neravninama… Jako je bitna kombinacija različitih boja koje će dete da imenuje i uklapa, jer je vizuelna stimulacija sastavni deo našeg kreativnog poklona.

4. Dozvolite detetu da samostalno osmisli gde bi šta stavilo i koji materijal bi gde iskoristilo, uz minimalno usmeravanje, jer bi ovo trebalo da bude njegov rad i ponos.

Povezane vesti

Učinite svoje dete srećnim i budite ponosni na njegov i svoj trud!

Srećni praznici!

Pogledajte u galeriji postupak pravljena ovog originalnog novogodišnjeg poklona!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica