Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igramo se prstićima: Zabavna i edukativna igra za mališane (FOTO)

Napravite Deda Mraza i njegovu snežnu družino i zabavite se sa mališanima!

  Izvor: Foto: Promo

Igra ima važnu ulogu u detetovom upoznavanju sveta koji ga okružuje. Dete kroz igru usvaja motorne i jezičke veštine, razvija komunikaciju, proširuje upotrebu jezika, izražava emocije, razvija koncentraciju, maštu i kreativnost. Ukoliko posmatramo dečiju igru možemo da dobijemo uvid u njegovo viđenje sveta, u njegove potrebe, njegovo izražavanje emocija.

Pomoću ove igre, dete razvija rečnik, komunikaciju, pažnju, radnu memoriju, kao i socijalne, emocionalne, lingvističke i intelektualne sposobnosti.

Povezane vesti

Pomoću novogodišnje družine dete može da igra različite uloge, čime će da stvori privremenu nestvarnu sliku, koja ne mora bude odraz realnosti. Deca dodeljuju uloge likovima iz ove družine, pri čemu moraju da osmisle priču, prate redosled događaja u priči, imaju konstruktivni dijalog sa drugom osobom, i upamte uloge i temu cele priče.

Nikada nemojte smatrati igru vašeg deteta besmislenom. Kroz igru uloga dete može lakše da iskaže potisnute emocije i eventualne teškoće sa kojima se susreće, koje drugačije možda ne bi moglo da iskaže.


Foto: Logopedsko edukativni centar Čabarkapa

Sve što vam je neophodno za pravljenje ove družine je jedan deblji karton na kom ćete iscrtati različite likove (naši su u duhu praznika), makaze i skalpel sa kojim ćete izrezati rupice za prstiće.

Kako je kroz igru sve lakše, osmislite i vi vašu priču i uživajte sa svojom decom.

U galeriji potražite upustvo za izradu ove preslatke družine!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica