Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logopedska sveska: Pokazne vežbe za pravilan razvoj govora (FOTO)

Logopedsku radionicu i vežbaonicu osmislio je tim stručnjaka, kako bi roditelji mogli da praktično primenjuju pisane tekstove o razvoju govora, jezika, razumevanju govora, pokaznom gestu, razvoju glasova, bogaćenju rečnika i savladavanju ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pred vama su stranice logopedske sveske jednog dečaka sa kojim se radi na razvoju govora. Sve stranice sveske je nacrtao i obojio logoped. Sve više se sličice štampaju i lepe u svesku, a neke su već i obojene. Bitno je da logopedi rade onako kako se nekad radilo, a to je da sami crtaju i boje u dečijim sveskama. Na taj način neguju korišćenje sličica koje su mile, tople, sa lepim i pravilnim linijama i konturama.

Na prvoj stranici koju vam predstavljamo nacrtana je prostorija kuće (dnevna soba) i nameštaj koji se u njoj nalazi. Na papiru su nacrtani, a zatim isečeni predmeti koji nedostaju. Dete ima zadatak da uoči gde nedostaje predmet, a zatim da ga stavi na njegovo mesto. Kada svaki predmet stavi na mesto može i da ga zalepi.

  Dok radite sa detetom postavljajte mu pitanje gde se šta nalazi (na, u, pored, ispred, iznad, iza), za šta služi i sl. Ako je dete starije možete da mu postavite pitanje na koji glas počinje određeni predmet, koliko glasova sadrži reč koja imenuje taj predmet, na koji glas se završava i sl. Takođe, od deteta možete tražiti da uoči predmet koji počinje na glas koji ste vi rekli. 

Povezane vesti

Prva stranica logopedske sveske koju smo vam predstavili je korisna za: učenje i obnavljanje predloga, prostornu orijentaciju na papiru (gore, dole, levo, desno), bogaćenje rečnika, vizuelnu pažnju i percepciju, vizuelno pretraživanje, usmeravanje i održavanje pažnje, analizu glasova u rečima, finu motoriku (dete prstićima uzima sličicu, stavlja je na njeno mesto, a zatim lepi), istrajnost u zadatku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica