Pred nama je sezona godišnjih odmora, što znači da će mnogi porodično putovati – na more, na planinu, u neki drugi grad... U zavisnosti od toga gde putujete, da li idete na neke destinacije gde su gužve, da li putujete avionom, pa ćete možda boraviti na aerodromu gde ima puno ljudi, dobro je da imate jedan trik "u rukavu" koji se tiče bezbednosti dece.

U pitanju su situacije kada se dete izgubi jer, ruku na srce, to može da se desi u jednoj sekundi nepažnje, koliko god da inače motrite na svoje dete.

Jedna mama zato je podelila trik koji može da pomogne ako se dete izgubi, a koji ona inače koristi sa svojom trojicom sinova.

U videu koji je objavila na Instagramu, mama po imenu Ema je objasnila da je važno da svojoj deci objasnite protokol šta da rade ako se negde na javnom mestu izgube.

"Ja, kao mnogi roditelji, stavljam svojoj deci etikete sa imenom na uniforme za školu, ali takođe ih stavljam i na njihovu odeću tokom leta, da bi, ako se slučajno razdvoje od mene imali svoje ime i moj broj telefona na etiketi garderobe", rekla je ova mama.

Ona je istakla da na etiketama obavezno dodaje i međunarodni broj za Irsku, gde žive, tako da ovaj njen trik "radi" i kada otputuju u inostranstvo.

Ema je dodala da je važno da roditelji nauče decu broj telefona koji treba da pozovu u slučaju da se izgube, ali da "to nije uvek moguće".

"A i kada su u pitanju starija deca, u tako stresnoj situaciji, može se desiti da ga zaborave. Zato je uvek sigurnije da imaju etiketu s brojem".

"Uvek podsećam decu šta da rade ako se izgube ili se razdvojimo i kako da pokažu nekoj odrasloj osobi etiketu s mojim brojem. Postoje razna mesta odakle možete da poručite etikete za decu ili možete da ih sami napišete koristeći trajni marker", poručila je Ema.

Mnoge roditelje je ova ideja oduševila, te su joj zahvalila što je podelila trik za bezbednost mališana.

"Trenutno nemam broj ispisan na njihovim etiketama, ali ću to da radim. Jednom sam izgubila sina na odmoru, na 15 minuta, ali trajalo je kao večnost", napisala je jedna mama, dok su mnoge poručile "veoma pametno".

BONUS VIDEO:

Kako na praktičan način da lako spakujete decu za more Tik Tok/betterwithchardonnay

(Yumama/N. Z.)