Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OLAKŠAJTE LET AVIONOM SA DECOM: Bivša radnica sa aerodroma otkrila na šta obavezno treba da obratite pažnju

Autor Radmila Ilić

Pogledajte savete koji vam mogu olakšati let avionom sa decom.

 Mama, dete, avion, beba, putovanje Izvor: Shutterstock

Ukoliko planirate da idete na put avionom, a imate malo dete, sigurno se već brinete kako će ono da podnese let ali i šta možete učiniti da ne dođe do nervoze, plakanja ili histerije zbog dosadnog sedenja nekoliko sati. Bivša radnica na aerodromu podelila je najbolje savete kako bi osigurali dobro putovanje.

Uključite ih u planiranje

Ukoliko su deca zrela da razumeju, možete im na mapi pokazati kuda idete, ali očekujte i da vam postave mnogo pitanja na koje treba da date odgovore. Biće im vrlo uzbudljivo.

Pokažite im i fotografije destinacije, objasnite da li je toplo ili hladno tamo gde idete, to će im pomoći da odabir garderobe za put bude lakši.

Možda će vas zanimati

Izbegavajte nervozu

Ako ste zabrinuti zbog leta, pokušajte da deca to ne primete. Objasnite im šta mogu da očekuju jer dugi redovi i mnogo buke na aerodromu može da ih uznemiri.

Pomoć za ručni prtljag

Ako imate bebu, ključno je da spakujete sve osnovne stvari. Obavezno uz sebe ponesite dodatne pelene i vlažne maramice. Takođe, možete poneti dovoljno mleka jer su ovi proizvodi izuzeti od pravila 100 ml.

Obavezno spakujte i grickalica u izobilju. Ali birajte one sa niskim sadržajem šećera jer niko ne želi hieraktivno dete na letu, posebno na dugim relacijama. Napunite im flašice za vodu pre nego što uđu u avion.

 Beba, mleko, putovanje
Beba pije mleko u putu
Izvor: Shutterstock

Osnovna zabava

Ponesite slikovnice ili neke druge knjige koje ih zanimaju kako bi mališani mogli da okupiraju svoju pažnju. Dajte im igračku saputnika - plišanog medu ili lutku koju vole.

Udobna odeća

Ako je let dugačak obucite im, ili spakujte udobnu odeću u kojoj dete može da spava. Presvlačenje u pidžamu tokom leta je signal da je vreme za spavanje, i to je dobar način da let protekne što lakše.

Vreme pred ekranom

Možete preuzeti neke njihove omiljene filmove ili emisije pre putovanja, napunite bateriju i pustite im da gledaju. Obavezno vodite računa o glasnoći kako ne biste ometali druge putnike.

 Deca, telefon
Deca koriste mobilni telefon
Izvor: Shutterstock

Ostavite dovoljno vremena

Dođite ranije na aerodrom kako ne biste žurili kroz gužvu pokušavajući da stignete da se čekirate. Ukrcajte se među prvima ili poslednjima, zavisi šta vam više odgovara. Ako se ukrcate među poslednjima, deca će imati utisak da provode manje vremena u avionu.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica