Postoje brojne stvari u kući koje mogu da budu opasne i roditelji uglavnom o tome veoma vode računa. Međutim, za neke stvari vam ne bi ni palo na pamet da su opasne, zbog čega je medicinska sestra Sara Hansted na Instagram stranici CPR Kids objavila važnu poruku.

Naime, ona je istakla da vrata veš mašine moraju uvek da budu zatvorena, ako kod kuće imate malo dete.

"Često se savetuje da vrata mašine za veš držimo otvorena kako bi se sprečila pojava buđi. Ali, ako imate malu decu kod kuće, držite vrata zatvorena", objavljeno je u videu, a onda je medicinska sestra objasnila zašto.

"Otvorena mašina za veš je potencijalna opasnost. Deca mogu da uđu u mašinu za veš koja je ostala otvorena i tako dovedu sebe u opasnost, a dešavale su se i tragedije. Ako morate da je držite otvorenu, pobrinite se da nije dostupna najmlađima".

Ona je u komentarima pojasnila i da nema tačno određenog uzrasta do kada otvorena mašina za veš predstavlja opasnost za decu, ali da je to ili dok dete dovoljno odraste da razume da ne sme da ulazi u veš mašinu ili dok ne postane fizički preveliko da bi moglo da stane u nju.

BONUS VIDEO:

Saveti instruktorke plivanja TikTok/ scarnati.swim

(Yumama/N. Z.)